Krčma kod Ace
1288 Objavljeno 04 februar 2018 Autor: Bojan Trgić

"Dani zime" na Kozari-Mrakovici su kulturno-turistička manifestacija koja se ove godine potrefila u pravi čas, jer je pred samu manifestaciju pao snijeg. Tokom dana predviđene su brojne aktivnosti, što različitih udruženja i organizacija, što od strane samih posjetilaca.

Jedna od aktivnosti je i tradicionalni planianrski marš u organizaciji Kluba ekstremnih sportova "Albatros", kao i takmičenje u skijanju za učesnike osnovnih i srednjih škola u organiazciji Planinarsko-skijaškog društva "Ljubijski rudar".

Pored ovih manifestacija je i bogata gastro ponuda, te takmičenje u pravljenju kotlića i čorbe. Tu su i sportska takmičenja u kojima učestvuju ekipe iz Prijedora, Kozarske Dubice, Banjaluke, Oštre Luke, Kostajnice, Novog Grada, Srpca, Gradiške i ekipa Nacionalnog parka Kozara u šest zabavnih sportskih disciplina: trčanje parova sa vezanim nogama, nabacivanje obruča, lopta na čelu, skok u dalj, rušenje piramide i spojeni golovi.

Organizatori manifestacije su grad Prijedor, Turistička organizacija grada Prijedora, Turističke organizacije opština Novi Grad, Kozarska Dubica i Gradiška, te Nacionalni park "Kozara". Pokrovitelji 12. "Dana zime na Kozari 2018" su grad Prijedor i Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske.

Kolone autobusa su krenule iz okolnih opština, a na Mrakovici je i naša ekipa, koja je prebrojala nekoliko hiljada posjetilaca.

 

Auto Janković