Auto Janković
870 Objavljeno 18 februar 2020 Autor: Micro Mreza

CKUD "Lepa Radić" Gradiška organizuje koncert podrške vjernicima i sveštenstvu u Crnoj Gori koji se bore za očuvanje svetinja.

Koncert pod nazivnom "Ne dajte svetinje" održaće se u subotu - 29. februara 2020. godine u 18.00 časova u velikoj sali Kulturnog centra Gradiška.

Koncertu će prethoditi defile učesnika koji će krenuti u 17.00 čaosva ispred Kulturnog centra. Pored domaćina, učesnici su Gradski hor "Lira" te gosti iz Šipova, Banjaluke, Laktaša, Prijedora i Kozarske Dubice. Ulaz na koncert je slobodan.

Osnovna djelatnost kulturno-umjetničkih društava je očuvanje i njegovanje kulturne baštine i tradicionalnih oblika narodne kulture. Naša tradicija te narodna umjetnost i kultura su manje ili više protkani vjerom. U tom smislu, kulturno-umjetnička društva spadaju među najpozvanija udruženja koja trebaju poslati poruke u cilju očuvanja vjere koja je danas u bratskoj Crnoj Gori ugrožena.

''Najbolji način slanja ovakve poruke jeste igrom i pjesmom što ćemo ovom prilikom i učiniti. Pozivamo sve građane Gradiške i okoline da svojim učešćem u defileu i prisustvom na koncertu podrže navedeni događaj, a medije pozivamo da najave i proprate isti. Gradiška uz Crnu Goru. Na dajmo svetinje'', kazali su iz CKUD-a ''Lepa Radić'' Gradiška.

Centari civilnih inicijativa