526 Objavljeno 13 maj 2020 Autor: Micro Mreza

Poštujući sve mjere koje nalaže Republički štab za vanredne situacije na području Republike Srpske Zavičajni muzej Gradiška ponovo je otvoren za posjete.

''Pozivamo Vas da pogledate izložbu slika Nataše Gojković na kojoj su prezentovana 24 umjetnička djela, ali zbog trenutne situacije sa virusom Korona neće biti svečanog otvaranja izložbe'', kazali su iz muzeja.

''U saradnji sa Akademijom umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, JU Zavičajni muzej Gradiška kao i Udruženje likovnih umjetnika Gradiška, nagradili su najboljeg studenta Natašu Gojković sa smjera slikarstvo. Nagrada muzeja je održavanje samostalne izložbe u galeriji Zavičajnog muzeja, dok je nagrada ULUG-a učešće na Likovnoj koloniji Gradiška, koja se tradicionalno održava svake godine''.

''Napominjemo da su u Muzeju sprovedene sve mjere dezinfekcije izložbenog prostora. Veće grupne posjete nisu dozvoljene, a posjetiocima je dozvoljen ulazak uz svoju ličnu zaštitnu opremu (maske i rukavice)'', stoji u saopštenju Zavičajnog muzeja u Gradišci.

Auto Janković