Na njenom stolu je stajala na pola ispijena butelja Frascatija i čaša umrljana ružom, vodila je brigu da to bude isključivo ista strana čaše.

285 Objavljeno 05 avgust 2021 Autor: Milan Stojić

Možda ovaj naslov gore asocira na neki naziv filma ili nešto slično tome ali svaki stanovnik grada na Savi je osjetio da u posljednjih mjesec dana policija ne prestaje s akcijama, pa ste često u poziciji da duvate ujutru u 09 časova na jednom mjestu, a već nakon nekoliko kilometara slijedi stacioniran radar koji vas hvata na 60 i nešto.

4602 Objavljeno 24 jul 2021 Autor: Bojan Trgić

Bila je najzanosnija Muha koju je taj krajolik vidio, sve Mušice su pričale o njenoj ljepoti i zanosnim dlačicama na nogama, niko u okrugu Madison nije mogao osporiti gracioznost njenog leta.

495 Objavljeno 23 jul 2021 Autor: Milan Stojić

Dobijanje otkaza zbog trudnoće, kao i nedobijanje posla zbog planiranja trudnoće česta su pojava u našem društvu. Još uvijek se žene na razgovorima za posao suočavaju sa pitanjima kakav je njihov bračni status i da li planiraju trudnoću, što predstavlja direktno kršenje radnih prava i primjer rodno zasnovane diskriminacije.

406 Objavljeno 18 jul 2021 Autor: Marijana Vukmirica

Pola osam je izjutra, već je sparno. Semafor iznad šaltera prikazuje da je već 21 C, od sinoć me ne napušta neki osjećaj u grudima koji mi se ruga, znao sam mu uzrok i plašilo me da će da potraje.

484 Objavljeno 12 jun 2021 Autor: Milan Stojić

ISTOČNO OD SA - RAJA. Gradonačelnik Istočnog Sarajeva, Ljubiša Ćosić, uputio je početkom aprila pismo Gradonačelnici Sarajeva, Benjamini Karić, u kome je tražio uklanjanje tabli sa natpisima na zgradama „Vijećnica„ i ulici Ferhadija, kojima se kako je naveo  srpski narod kao jedan od konstitutivnih naroda po Ustavu BiH, „karakteriše kao zločinački i agresorski“. Na ploči na „Vijećnici“ piše: „Na ovom su mjestu srpski zločinci u noći 25/26 8 1992. godine zapalili Nacionalnu i univerzitetsku biblioteku Bosne i Hercegovine. U plamenu je nestalo više od dva miliona knjiga, časopisa i dokumenata. Ne zaboravite, pamtite i opominjite!“  U ulici Ferhadija u centru Sarajeva, nalazi se ploča na kojoj piše: „Na ovom su mjestu srpski zločinici 27.05.1993. ubili 26 građana Sarajeva.“

504 Objavljeno 28 maj 2021 Autor: Đorđe Latinović

Jutros, za vrijeme brijanja odraz u mom ogledalu bio je nešto drugačiji nego inače. Prvi znakovi zrelijih godina prošarali su mi se ispod očiju. Brijanje je za jedan dio muškaraca u koje se svrstavam određen ritual, intiman čin, 'pokadkad' i duhovan.

457 Objavljeno 23 maj 2021 Autor: Milan Stojić