581 Objavljeno 16 april 2021 Autor: Zoran Kalinac

Republički štab za vanredne situacije ni nakon današnje 81. sjednice nije donio odluku o nastavku sportskih takmičenja u nižim ligama Republike Srpske.

Najvažnija mjera koja je donesena danas jeste da će početi nastava u srednjim školama i visokoškolskim ustanovama, međutim ponovo je izostalo pojašnjenje o tome kada će i kako biti nastavljena sportska takmičenja.

Sve lige izuzev onih 'profesionalnih' (Premijer i Prve, te Omladinskih liga BiH), obustavljene su još 22. marta, pa se sada s pravom mnogi klubovi i sportski radnici pitaju da li će uopšte biti nastavka, a ukoliko ga i bude kako će to izgledati?

I dok bi poneka takmičenja koja imaju manji broj klubova mogla nastaviti sa odigravanjem utakmica u (ne)planiranom roku, kako će to izgledati u ligama koje broje više od 14 klubova?

Naime, takmičenja u kojima ima 16 timova, kao naprimjer PFL Gradiška vjerovatno će morati tražiti neki novi model odigravanja utakmica, pošto je ostalo još čak 13 kola do kraja prvenstva. Igranje srijeda-subota je takođe pominjano kao jedna od opcija, ali i to predstavlja dodatni problem klubovima, pošto ogromna većina fudbalera u ovom rangu takmičenja ima radnih obaveza.

Da li će dvoranskim sportovima biti lakše i to je pitanje, no svakako da će čelni ljudi u svim sportskim savezima u Srpskoj imati mnogo posla u narednom periodu oko organizacije takmičenja, pod uslovom da Republički štab donese tu odluku.

Gotovo mjesec dana sva javnost u Srpskoj pita se jedno, da li će se nastaviti sportske aktivnosti? Jedno je sigurno... Ukoliko se 'bubamara' uskoro ne zakotrlja, više tu neće stajati znak pitanja, nego tačka.

Tri tačke...


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa