1163 Objavljeno 31 mart 2019 Autor: Bojan Trgić

Na današnjoj utakmici između FK Torpeda iz Cerovljane i FK Grbavaca iz istoimenog sela, primjetan je bio nevjerovatan odziv navijača. Malo kada se gradski klub Kozara može pohvaliti ovakvom posjećenošću navijača, kakvu su s druge strane četvoroligaši ostvarili na ovom meču.

Zašto?

Odgovor je jednostavan. Bar po meni, jer se tu svi sretnu, "izduvaju" i sve je nekako prirodno. Isti ti igrači će sutradan u svoja preduzeća da rade sa svojim ljudima, koji su u ovom slučaju bili navijači. Grad će komentarisati, je li sinoć pio onaj što je danas bio loš, je li uzeo pare ili je sudija prelomio utakmicu i to je taj žar bez cijene.

Kozari svaka čast ali ove utakmice su dokaz da naš narod voli vidjeti nekoga svog iz neposredne blizine. Kozarom ću se baviti u nekim od narednih tekstova, gdje ću takođe iznijeti svoje mišljenje po pitanju funkcionisanja ovog klub baziranog na razgovoru sa ljudima koji se razumiju u fudbal više nego ja.

Problem se javlja kada Opštinski Fudbalski savez ne ulaže dovoljno napora da sačuva ovaj fudbal. Doći ćemo u situaciju da za nekoliko godina više nećemo igrati, jer nema djece zainteresovanih za fudbal niti se išta rad na tom polju. Nema koordinisane akcije sa institucijama. 

Interesantno je i ovo danas bilo, gdje su se mnogi simpatizeri fudbala, a na kraju i sami igrači žalili da nisu mogli gledati utakmicu jer su i sami igrači. Sve utakmice se strpaju nedjeljom u istom terminu, eventualno neka subotom, pa se ljudi raštrkaju. Cilj svakog sporta pa i fudbala je druženje, socijalizacija, relaksacija. Koliko su toga svjesni u OFS-u ali i u Fudbalskom savezu Republike Srpske ostavio bih vama dragi čitaoci na procjenu.

Auto Janković