2186 Objavljeno 11 mart 2018 Autor: Dejan Janković

Koliko puta uhvatim sebe kako pjevušim tekst neke pjesme, koju sam čuo u izlasku, u busu ili tako usput nekako. Tekst joj je, kako često kažemo „niđe veze“, ili „glup do bola“. A ima ih sijaset i sami to možete posvjedočiti. Čak takve greške prave i naše poznate, ajde da kažem zvijezde. Pročitajte par primjera, a uvjeren sam da ih i vi znate barem nekoliko primjera.

Tako nam Svetlana Ražnatović, popularna Ceca u svojoj pjesmi „39,2“  otpjeva „sa koliko nula piše se tuga, znam ja najbolje“. Kako zna, pitaj Boga. Biljana Jevtić nas je počastila sa pjesmom „Plitak potok“ u jednom dijelu strofe kazuje ovako „plitak potok, a voda duboka“.

Stanko Nedeljković Bađi u svom „Belom odelu“ kaže „belo, belo oko mene sve cipele, odelo crveni Porsche“. Kod Indire Radić u „Preko, preko“ je vjerovali ili ne „Ostavila riba more, htela bi da diše“. Zlata Petrović u „Oazi sreće“, zamislite „Ima ćerku i ona je žensko“.

Sljedeći primjer je izvodiv, ali ujedno i smiješan, kada Ana Bekuta zapjeva „Skinuo si ruku sa ramena njoj“.  Rada Manojlović u svojoj „Marakani“ ima hrabrosti kada je „Puno ko Markana, skačem bez padobrana“. Ana Nikolić u duetu sa Harisom Džinovićem u pjesmi pod nazivom „Vatra“ pokušala je da nam objasni da „ Moja ljubav ne pije vodu, plamen po telu mili, sa mnom nije u rodu i ne spava na svili“.

Naš narod kaže da je bolje i ružno pjevati nego lijepo plakati. Ali ipak, toliko ima pjesama pa izbjegavajte ovo, jer nas vjerovatno smatraju glupima, čim nam ovako nešto mogu plasirati.

Auto Janković