Auto Janković
1492 Objavljeno 29 decembar 2020 Autor: Zlatko Zahović

Iako ne dijelimo ista iskustva, možemo reći da 2020. godina nikome nije bila laka. Na svu sreću imali smo muziku koja nam je bojila njena sivila. Ovo su neki od domaćih hitova koji su nam obilježili ovu godinu.

Ana Nikolić- Bilo je lepo

Pjesma koja je po nekima naslutila karantin usljed pandemije koronavirusa bila je itekako slušana tokom proljeća.

Hurricane- Hasta la vista

Ova pjesma je probudila davno zaboravljenu eurovizijsku euforiju. Međutim i kada je Eurosong bio otkazan, pjesma se nastavila slušati.

 

Relja Popović- Maria

Još jedan proljetni hit uz koji smo kratili karantinske dane bez kojeg kasnije nijedan izlazak u lokalima nije mogao da prođe.  

 

Teodora Džehverović i Devito- Vudu

Ova lagana pop-trep kolaboracija sa zaraznom melodijom bila je osvježenje koje je obilježilo početak ljeta. Teško da smo mogli proći pored nekog kafića po vrelom ljetnom danu a da bar jednom iz njih nismo čuli ovu pjesmu.

Gazda Paja i Marlon Brutal- Dizel 

Ovog ljeta ni ljubitelji repa nisu ostali ''praznih ruku''. Pjesma Dizel je  rep-trep-pop kombinacija uz koju se đuskalo u izlascima. U skladu sa mjerama propisa, naravno.

  

Relja Popović feat. Rasta- Genge

Još jedna trep numera uz koju se dobar provod nije mogao zamisliti. Pa i ne samo provod, već je ova pjesma bila česta i na radiju, kao i u muzičkim blokovima domaćih televizija.  

Tijana eM- Žena od sultana

Dokaz da čisti turbofolk nije mrtav dokazala je pjesma Tijane M- Žena od sultana koja je postigla veliku popularnost, ali i podijelila publiku. Dok su se neki gnušali mješavinom balkanskog i orijentalnog melosa kojim ova pjesma obiluje, drugi su ga prigrlili. Svakako broj od preko 60 miliona pregleda na jutjubu čini ovu pjesmu nezanemarljivom. 

Hurricane- Folir'o

Kraj ljeta ostao je rezervisan za još jedan hit ženske grupe Hurricane. Folir'o je još jedna u nizu ženskih himni koja opisuje ljubavne situacije savremenog (i digitalnog) doba.

Voyage i Breskvica feat. Tanja Savić- Pancir

Ova trep-pop-folk kolaboracija neobičnom kombinacijom tri glasa iz tri žanra osvjetlila je mračne jesenje dane. Pored kafića, nerijetko smo imali prilike da je čujemo i  na radiju.   

Dino Merlin- Mi

Pop poslastica muzičkog čarobnjaka označava kraj ove liste. Njena ekscentrična ali i zabavna pop melodija dominira radijskim i tv stanicama.


Subscribe na naš YouTube kanal.

Pratite ''Micro Mrežu'' na FacebookuInstagramu i Twitteru.

Besplatnu Android aplikaciju preuzmite OVDJE.

Centari civilnih inicijativa