8295 Objavljeno 02 jun 2018 Autor: Bojan Trgić

Redovima ovog teksta ću pokušati pojasniti neke stvari, koje su naš Portal stavile na stub srama, jer smo, po riječima nekih, stali na stranu jačeg i jer smo promovisali nepravdu. Kao prvo, obratimo pažnju na saopštenje, ono je poteklo iz Policijske uprave Gradiška.

Stiglo je oko 12 časova, nakon čega smo nekoliko puta pokušali da dobijemo informacije sa terena. Bilo je tu svakakvih priča, ali niko nije htio da da izjavu i oglasi se javno. Stizala su razna opravdanja, te „nismo bili tad tu“, te „nećemo da komentarišemo“, ili jednostavno odbijaje.

Zvanična (ukratko) policijska verzija kaže da su vlasnici lokala nasrnuli na policijske službenike, nakon čega je upotrebljena sila. Sumnjivo je bilo to što je lokal otvoren na novoj lokaciji i što je policija iste noći napravila „fajrunt“ u lokalu. Iako smo kontaktirali neke ljude iz lokalne uprave, odbornike, nismo dobili nikakav odgovor. Nismo mogli dobiti vlasnike jer su bili privedeni, samim tim nismo mogli znati da li su imali dozvolu da rade duže. Ni sada nemamo tu informaciju.

Stavio sam imena i prezimena i naglasio ih, jer sam htio kometar, reackiju. I dobio sam je, kao klasičnu osudu svega do sada što smo radili, kao pražnjenje testisa i drugih organa na nama, kao prozivke kojekakve prirode. Kao da smo mi ti koji smo uzurpirali ljude na pravdi Boga.

Ali eto cilj je postignut, imamo reakciju, narod i očevici imaju svoju verziju. Tu smo i staćemo iza nje. Prvi ću ja ako treba ići da tražim pravdu. Tražiću je kao što tražim za Davida Dragiečvića, kao što sam tražio za cijene karata „Pavlović tursa“, za takse za reklame i mnoge druge. Pri tome vas „ganjajući“ za bilo kakvu izjavu, kada ste se većinom krili i bježali od nas. Sad sam tu, u četvrtak veče nisam bio.

Isti oni koji komentarišu i javno nas napadaju nisu imali petlju da javno daju izjavu, jer pobogu lakše je napasti novinare nego reći nešto protiv sistema. Mogu to potvrditi, kao što vidite i moj status na twiteru povodom ovog slučaja, gdje sam jasno iznio šta sam čuo. Treba da mi stavimo glavu na panj i da bivamo prepušteni sami sebi kad se stvari krenu preispitivati, jer kultura nemiješanja je sastavni dio našeg funkcionisanja.

 

„Micro mreža“ ne lovi čitaoce, ne promovišemo senzaciju, pokušavamo da radimo korisne stvari za naše lokalne zajednice u kojima djelujemo i to pokazujemo gore navedenim primjerima. Iza nje stoji grupa entuzijasta, stojim i ja, koji imam svoj posao ali se bavim novinarstvom iz ljubavi. I dok imam jednog čitaoca pisaću. I nikada nećemo objaviti „naručen“ tekst, a da to nije naznačeno.

Ispred ovog lokala gdje sam sada javno pitam: Zašto je izvršena racija u lokalu i napravljen fajrunt u 00:30h ako je postojala dozvola rada do tri časa ujutru? Da li je nekome u interesu da ovaj objekat ne radi? Ako jeste kome? Zašto je bila prisutna tolika policijska brutalnost čak i nad onima koji nisu pokazivali znakove sile?

Ukoliko je postojala nepravda podržaću ove ljude i sve one koji su je dožvijeli da dođu do pravde. Neću dozvoliti da neko piša po onome što radimo, a da pri tome ćuti dok ga se pita. Ako budemo ćutali dešavaće nam se ovakve stvari, dešavaće nam se nepravda.

Poznajem lično vlasnike lokala i smatram da su umjereni ljudi. Zašto se sve odigralo na ovaj način ostaće tema raznih čaršijskih priča danima. Nadam se da će "Da me nije" nastaviti s radom kao što je i do sada radio.

Urednik Portala „Micro mreža“ BOJAN TRGIĆ!

Auto Janković