Auto Janković
757 Objavljeno 05 mart 2021 Autor: Duško Mrkonjić

Kao posljedica prolaska hladnog fronta, koji večeras prelazi preko naših krajeva, u nižim krajevima i Gradišci očekuje se kiša, dok se na mjestima sa nadrmorskom visinom preko 500 metara očekuje prvo kiša koja će tokom noći na subotu preći u susnježicu i snijeg.

Do ranijih jutarnjih časova prestanak padavina uz osjetan pad temperature vazduha.

Subota

Tokom ranijih jutarnjih sati očekuje se slab mraz u nižim, a na višljem Potkozarju i na Kozari umjeren.

Slaba magla ili sumaglica uz rijeke i po kotlinama tokom ranijih jutarnjih sati, ponegdje i magla.

Minimalna temperatura vazduha od -2◦C u Gradišci, na Potkozarju od -4◦C, na Kozari od -6◦C, dok će najviša dnevna temperatura vazduha biti u intervalu od 8◦C u gradu na Savi, do oko 2◦C na Kozari.

U nastavku dana uglavnom sunčano uz slabu do umjerenu oblačnost, te uz dnevni porast prolazne oblačnosti, ali osjetno hladnije u odnosu na prethodni period.

Od nedjelje sučanije kao i za osmi mart, uz prohladna jutra, te uz blagi porast temperature vazduha u prosjeku od 1-3◦C za svaki naredni dan.

Tokom ranijih jutarnjih sati očekuje se slab mraz u nižim, a na višljem Potkozarju i na Kozari umjeren.

Slaba magla ili sumaglica uz rijeke i po kotlinama tokom ranijih jutarnjih sati, ponegdje i magla.

Minimalna temperatura vazduha od -4◦C u Gradišci, na Potkozarju od -6◦C, na Kozari od -7◦C, dok će najviša dnevna temperatura vazduha biti u intervalu od 9◦C, odnosno za osmi mart 12◦C u gradu na Savi, do oko 6◦C, odnosno 8◦C za osmi mart na Kozari.

Biometeorološki uslovi narednih dana povoljni. Tegobe mogu imati hronični i srčani bolesnici, zbog prohladnih jutara u narednom periodu.

Subjektivni osjećaj temperature vazduha niže u prosjeku 2-4◦C od prognozirane vrijednosti.

Duvaće slab istočnih smjerova vjetar u nižim krajevima, na Kozari slab do umjeren istočnih smjerova.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa