Nekontrolisana sječa i krađa šume predstavljaju jedan od najvećih problema kako u Republici Srpskoj, tako i u ostatku BiH, a ogledalo nezakonitosti i kriminala predstavlja opština Teslić. Južni dio ove opštine, Blatničko – očauški kraj, posjeduje enormna prirodna bogatstva, a na ovom području se praktično svakodnevno vrši (ilegalna) eksploatacija šume. Ipak, od krađe nisu pošteđeni ni ostali šumom bogati predjeli opštine.

40 Objavljeno 09 avgust 2020 Autor: Micro mreža

Pozicija savjetnika predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske prenosi se kao porodično blago, s koljena na koljeno. Sa mame Snežane, potpredsjednice Ustavnog suda RS, na sina Mateja. Tata Zvonko zadužen je da sve to unovči unosnim poslovima finansiranim budžetskim novcem. Visprena pravnička porodica Savić tako godinama zbraja cifre, a među klijentima se nađe i Univerzitet u Banjaluci, gdje majka i sin primaju platu i kao profesori.

73 Objavljeno 05 avgust 2020 Autor: Micro Mreza

Neprecizni zakoni o akcizama i carinskoj tarifi BiH, dvostruki aršini Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, neusaglašeni propisi između entiteta i nerad vlasti domaćoj privredi otežavaju poslovanje, a pojedine firme su bukvalno zatvorili. Zbog toga se kompanija „Euro Lab“ iz Banjaluke skoro tri godine bori s vjetrenjačama, što je rezultiralo milionskom štetom i podnošenjem tužbi, a rezultat je gašenje više od 50 radnih mjesta i to onih koji su u doba pandemije virusa korona proizveli desetine tona tečnosti za dezinfekciju, otkriva portal CAPITAL.

64 Objavljeno 01 avgust 2020 Autor: Micro mreža

Nakon imenovanja Draška Milinovića za direktora RAK-a, SNSD i Milorad Dodik su sasvim ovladali sektorom emitovanja i telekomunikacija, a vlasnici medija, uz različite argumente, brinu za budućnost zbog mogućeg kažnjavanja, cijene korištenja multipleksa za prenos digitalnog signala, ali i nefer ponašanja kablovskih operatera, prvenstveno onih u vlasništvu Telekoma Srbije.   

36 Objavljeno 01 avgust 2020 Autor: Micro mreža

Sead Jusić, na jednu od najodgovornijih pozicija u Ministarstvu odbrane BIH, predlaže u tom trenutku svog stranačkog kolegu SBB-ovca Dženana Redžu. Postavlja se pitanje da li Redžo sa iskustvom menadžera filijale sarajevske firme Judžik, koja se bavila prodajom namještaja iz Njemačke, može adekvatno upravljati vojnom imovinom vrijednom stotinama miliona KM kao i procesima koji se tiču sistema odbrane Bosne i Hercegovine?

57 Objavljeno 28 jul 2020 Autor: Micro mreža