876 Objavljeno 19 februar 2021 Autor: Bojan Trgić

Na juče održanoj drugoj redovnoj sjednici Skupštine grada Gradiška usvojen je Nacrt rebalansa budžeta grada za 2021. godinu, prema kojem se prvobitno usvojeni budžetski okvir uvećava za 700.000 KM i iznosi 30.150.000 KM.

Na drugoj redovnoj sjednici Skupštine grada Gradiška imenovana su stalna skupštinska radna tijela, te usvojen izvještaj o radu lokalnog parlamenta za prošlu godinu.

Odbornici su, između ostalog, usvojili niz planova koji definišu visinu i način utroška sredstava gradskog budžeta, te razmatrali informacije o stanju u zdravstvu na području grada sa osvrtom na higijensko-epidemiološku situaciju, pružanju usluga u JZU ''Bolnica Gradiška'', stanju bezbjednosti i bezbjednosti saobraćaja, te o radu Poreske uprave – Područne jedinice Gradiška za prošlu godinu.

Usvojene su odluke o kućnom redu u stambenim zgradama, gradskim administrativnim taksama, komunalnim taksama, subvencijama javnog prevoza, o platama funkcionera grada Gradiška i finansiranju političkih stranaka iz Budžeta grada.

Skupština je usvojila Odluku o raspisivanju Javnog konkursa za izbor četiri člana Gradske izborne komisije Gradiška, te imenovala Komisiju za izbor navedenih članova.

Na početku sjednice svečane zakletve položili su novi odbornici Ujedinjene Srpske i DNS-a, Tanja Pećanac i Đorđo Grujičić, kojima su mandati dodjeljeni nakon su se mandata odrekli Slavko Dunjić i Dane Malešević.

Najviše rasprave povelo se oko sportske dvorane "Arena Gradiška", gdje su koplja ukrstili bivši gradonačelnik Gradiške Zoran Latinović (SDS) i aktuelni Zoran Adžić (SNSD), gdje je Latinović tvrdio da je Gradiška poklonila firmi "Niskogradnja" Laktaši preko 700 hiljada KM, dok je Adžić s druge strane uzvratio da je i ono što bilo izgrađeno propalo za vrijeme Latinovića.

Takođe, odbornici su se požalili na teške uslove rada, s obzirom da nemaju stola na kojem bi mogli pregledati radni materijal, što je potvrdio i predsjednik Skupštine grada, Milenko Pavlović, izrazivši da očekuje u narednom periodu rješavanje ovih poteškoća.

Uručena nagrada Gradišci za učešće u projektu "MEG"

Menadžer ''MEG'' projekta Goran Štefatić uručio je juče gradonačelniku Gradiške Zoranu Adžiću i predsjedniku Skupštine grada Milenku Pavloviću četiri priznanja za ostvarene rezultate u Projektu opštinskog ekološkog i ekonomskog upravljanja ''MEG'', za period od 2016. do 2020. godine.

Priznanja su dodijeljena za rad Skupštine grada, za rad Gradske uprave i za transparentnost rada lokalne vlasti, a uručena su nakon prezentacije ključnih unapređenja tokom sprovođenja “MEG” projekta na području grada za period od 2016. do 2020. godine, koja je uprilična tokom sjednice lokalnog parlamenta.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative FreedomNo photo description available.

Testing centar Gradiška