366 Objavljeno 25 februar 2021 Autor: Bojan Trgić

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, posjetio je Gradišku i razgovarao o sa gradonačelnikom Gradiške Zoranom Adžićem o infrastrukturnim pitanjima i o obrazovanju.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske je istakao da je Gradiška dala preporuku u oblasti srednjoškolskog obrazovanja, gdje naši srednjoškolci treba da budu spremni za privredne aktivnosti nakon završene srednje škole.

"Govorili smo o obrazovanju i o usmjerenom obrazovanju i preporuci grada Gradiške, šta je to šta treba da dobijemo završene srednjoškolce spremnim za privredne aktivnosti, a ne kao neki statistički broj na Zavodu za zapošljavanje. Gradiška dakle nudi stručni kadar, nudi prostor, nudi infrastrukturu, nudi blizinu Evropske unije i to je izdvaja u odnosu na druga mjesta u Republici Srpskoj koja to ne mogu da ponude."

Čubrilović je prokomentarisao i amandman Krivičnog zakona Republike Srpske, koji govori o tome da visinu zatvorske kazne do godinu dana počinioci mogu otkupiti u novcu, dodajući da je taj amandman ugrađen u Krivični zakon Republike Srpske po ugledu na razvijene zemlje svijeta. 

Domaćin posjete Zoran Adžić, poručio je se razgovor sa predsjednikom NSRS vodio oko infrastrukturnih projekata, te pohvalio rad Narodne skupštine Republike Srpske.

"Razgovarali smo o saradnji grada Gradiške i Narodne skupštine Republike Srpske ali i gdje smo bili u prilici da predstavimo predsjedniku NSRS u kom pravcu se Gradiška razvija infrastrukturno i privredno i da se zahvalimo u ime privrednika i građana Gradiške na saradnji sa NSRS."

Nakon razgovora sa predstavnicima grada Gradiške, Nedeljko Čubriloviće se uputio u kancelarije Gradskog odbora DEMOS-a gdje je imao sastanak sa stranačkim rukovodstvom, na kojem su definisani dalji koraci za ostvarivanje cilja 2022. godine, a to je direktan mandat DEMOS-a iz ove izborne jedinice.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Testing centar Gradiška