627 Objavljeno 19 maj 2021 Autor: Micro Mreza

Republička tržišna inspekcija u prva četiri mjeseca izvršila je 1.259 kontrola izdavanja računa i u 183 slučaja utvrdila da poslovni subjekti nisu uredno izdavali račune za prodatu robu ili izvršenu uslugu, zbog čega su im izrečene kazne u iznosu 85.400 KM, rečeno je Srni u Inspektoratu Srpske.

Neizdavanje računa najčešće je konstatovano u objektima koji se bave prometom prehrambene i neprehrambene robe, te u objektima koji obavljaju djelatnost pružanja usluga ishrane i pića kao što su bifei, kafići, roštiljnice i ostali ugostiteljski objekti.

Subjekti koji ne izdaju račune predstavljaju nelojalnu konkurenciju privrednicima koji poštuju zakon i izmiruju sve poslovne obaveze, te će tržišna inspekcija u okviru sprovođenja mjera na suzbijanju sive ekonomije nastaviti pojačane aktivnosti na kontroli prometa robe i usluga i poštovanja obaveze izdavanja računa, navode u Inspektoratu.

S ciljem suzbijanja nelegalnog prometa robe i usluga, republička tržišna inspekcija kontinuirano vrši kontrolu izdavanja računa i evidentiranja prometa.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa