Auto Janković
216 Objavljeno 11 jun 2021 Autor: Micro Mreza

Delegacija grada Trebinja, na čelu sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem, boravila je danas u radnoj posjeti Gradišci gdje su o pozitivnim iskustvima u funkcionisanju gradskih administracija razgovarali sa gradonačelnikom Zoranom Adžićem i njegovim saradnicima.

Gradonačelnik Zoran Adžić je rekao da je veoma važno da predstavnici najsjevernijeg i najjužnijeg grada Republike Srpske razgovaraju o tome šta je to dobro što Gradiška ima, a može se primjeniti u Trebinju i obrnuto.

''Ovakvi sastanci i razmjene iskustava i dobrih praksi su značajni za unaprijeđenje rada gradskih uprava i pružanja usluga građanima i privrednicima'', naglasio je gradonačelnik.

On je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da rukovodstvu Trebinja predstavi posebnosti i prednosti Gradiške, koja je prepoznala i određene dobre prakse trebinjske gradske administracije koje želi da primjeni u svom radu.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je zahvalio gradonačelniku Adžiću i njegovim saradnicima na gostoprimstvu, te istakao da delegacija Trebinja nije slučajno odlučila da dođe u Gradišku.

''Primjetili smo da se u Gradišci privrednicima izlazi u susret u svemu onom što je moguće da doprinese njihovom razvoju, te da je Gradska uprava bila uključena u kvalitetne projekte na osnovu kojih su dobili značajna grantovska sredstva. Spremni smo da razmijenimo iskustva i da sve dobre prakse primjenimo u Trebinju. Imamo takođe priliku da predstavimo šta je to što smo mi radili a moglo bi se primjeniti u Gradišci'', naveo je gradonačelnik Ćurić.

Gradonačelnik Trebinja je pozvao građane Gradiške da posjete Trebinje, te dodao da će i Trebinjcima svakako preporučiti da posjete Gradišku.

On je dodao da je Trebinje, koje ima smještajne kapacitete sa više od 3.200 ležajeva, u maju imalo najveći broj registrovanih dolazaka turista do sada, a da su za naredni vikend rezervisani svi smještajni kapaciteti, stoji u objavi na zvaničnoj web stranici grada Gradiška.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa