1353 Objavljeno 01 novembar 2017 Autor: Dejan Janković

U organizaciji OO SNSD-a Gradiška večeras je u Novoj Topoli održana Javna tribina. Pored lokalnih čelnika SNSD-a građanima se obratio i predsjednik Republike Srpske i predsjednik SNSD-a  Milorad Dodik.

Načelnik opštine Gradiška i predsjednik OO SNSD-a Zoran Adžić obraćajući se građanima podsjetio je da situacija u Gradišci i Novoj Topoli nije ideana ali da opštinska vlast čini sve da poboljša život građana. Cilj nam je da zadržimo mlade ljude ovdje, a zadržaćemo ih samo ako im obezbjedimo posao.

„Ne možemo ništa preko noći da uradimo, smatram da smo nizom nekih promjena u zadnjih godinu dana učinili koliko toliko život naših građana lakšim, pred nama je još dosta posla, evo juče su naši odbornici usvojili Odluku o prijevremenom otkupu druge emisije obveznica. Prijevremeni otkup obveznica vrši se radi restrukturiranja postojećeg dugoročnog duga i mogućnosti novog zaduženja koje bi bilo namjenjeno za završetak sportske Sportske dvorane, infrastrukturno opremanje Agro – industrijeske zone Nova Topola i za rekonstrukciju vodotornja“ dodao je Adžić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da svaki put sa velikim zadovoljstvom dolazi u Gradišku i da je uvijek spreman pomoći onima koji se bore i rade.

„ Obećavam da će kabinet predsjednik pomoći rekonstrukciju  Doma kulture u Novoj Topoli sa 100 000 KM, izgradnju četiri kilometra trotoara,  ali i u svakom drugom pogledu ćemo vam pomoći jer ova lokalna vlast očigledno radi, i radiće još bolje. Lako je voditi negativnu politiku, politiku kritike svega postojećeg, ali treba nešto uraditi, što će građani prepoznati, a građani u Gradišci na izborima pokazuju koliko vjeruju SNSD-u“ dodao je Dodik.

Dodik je istakao da je cilj ovakvih tribina da on kao Predsjednik Republike razgovara sa građanima o političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj.