933 Objavljeno 16 oktobar 2019 Autor: Bojan Trgić

Gradonačelnik Gradiške je na pres konferenciji povodom potpisivanja ugovora između grada Gradiške, Vlade Republike Srpske, Savjeta ministara, Njemačke razvojne banke i Švajcarske razvojne agencije SEKO, poručio da je naš grad uspio obezbjediti veliki dio novca koji će utrošiti za zaštitu vodoizvorišta Žeravica i objezbjeđivanju sistema odvoda i prečišćavanja fekalnih voda na području grada.

Prvi čovjek Gradiške Zoran Adžić rekao je da je jučerašnje potpisivanje ugovora o dodjeli međunarodnog granta od 14 miliona evra za izgradnju kanalizacije i gradskog prečistača dokaz da je grad Gradiška prepoznat od strane međunarodnih donatora kao ozbiljna lokalna uprava koja želi da radi u korist svojih građana i privrednika.

„U naredne četiri godine Gradiška će biti veliko gradilište, a nakon toga prva lokalna zajednica u Republici Srpskoj i BiH koja će imati potpuno riješen problem prikupljanja i prečišćavanja otpadnih voda na području grada i prigradskih naselja“, naveo je Adžić.
 
Sredstva granta za koje su juče potpisani ugovori biće operativna nakon ratifikacije ugovora u Parlamentarnoj skupštini BIH, a da bi radovi trebali da počnu u ljeto naredne godine i završeni u roku od četiri godine.
 
Ipak, postoji bojazan da bi ovaj ugovor mogao biti ugrožen zbog, kako je naveo, ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslav Bevanda, neformiranja Savjeta ministara BiH.
Auto Janković