1112 Objavljeno 15 februar 2020 Autor: Bojan Trgić

Nakon pisanja Micro mreže da je stečajni upravnik Dušan Kovačević trebao biti razriješen dužnosti sa mjesta stečajnog upravnika preduzeća „Ratarstvo“ a.d. Nova Topola, još 02.02. ove godine jer je napunio 70 godina, reagovalo je Ministarstvo pravde Republike Srpske i razriješilo Kovačevića ove funkcije.

Kovačević je na mjesto stečajnog upravnika preduzeća „Ratarstvo“ a.d. Nova Topola došao 2014. godine, a 2017. su mu radnici na čelu sa Odborom povjerilaca izglasali nepovjerenje ali je Kovačević nastavio da obnaša tu funkciju, dok su njegov rad pratile brojne kontraverze. Kako radnici tvrde, nisu željeli da nijemo posmatraju kako Kovačević ne upisuje imovinu preduzeća u stečajnu masu, pa su na sve načine pokušavali da ga sklone sa mjesta stečajnog upravnika.

Saznavši da je Kovačević zbog broja godina po sili zakona morao biti razrješen sa mjesta stečajnog urpavnika, sačinili su zajedno s advokatima podneske Okružnom privrednom sudu u Banjoj Luci i Ministarstvu pravde Republike Srpske.

19 radnika Ratarstva i dalje traži svoja prava i isplatu zaostalih plata i otpremnina, dok cijela agonija oko preduzeća traje preko 12 godina, što je jedan od najdužih stečaja u Bosni i Hercegovini.

Auto Janković