2349 Objavljeno 03 mart 2020 Autor: Bojan Trgić

Brzinom munje se proširila vijest u kojoj navodno gradonačlenik Gradiške Zoran Adžić grubo i prijeteći napada suprugu bivšeg kandidata za odbornika Stranke za BiH Salka Brnjaka. Kako je navela supruga Salke Brnjaka Senada, gradonačelnik Adžić joj je prijetio i ona se više ne osjeća sigurno u Gradišci. Nakon prepucavanja preko medija, rasprava se nastavila javnim saopštenjima.

Brnjak na fejsubk stranici Stranke za BiH Gradiška navodi da gradonačelnik Adžić silom iseljava Bošnjake iz Gradiške, dok se Adžić javnim saopštenjem ograđuje i tvrdi da ima odličan odnos sa Bošnajcima. 

U svom saopštenju Adžić navodi da sa gnušanjem odbacuje optužbe koje mu se stavljaju na teret od strane porodice Brnjak. On tvrdi da svaki građanin Gradiške zna da ljude nikada nije dijelio po nacionalnoj pripadnosti, a pogotovo da nikada nije nekome prijetio zbog toga.

"Danas smo svjedoci da oni koji su željeli da obmanu Gradsku upravu i za sebe izvuku i pribave imovinsku korist na račun svih građana Gradiške, kriju iza svoje nacionalne pripadnosti. Danas smo ponosni što smo od Gradiške napravili veliko gradilište, što su nam svi investitori dobrodošli bez obzira na vjeru ili naciju. Ponosni smo na sve privredne subjekte koji imaju svoje poslovne objekte u našem gradu, a građani Gradiške mogu posvjedočiti da tu ima i Srba, ali i Bošnjaka i Hrvata i svi imaju ista prava i svi imaju istu podršku lokalne zajednice, jer oni zapošljavaju naše građane i omogućavaju im pristojan život, što je nama kao gradskim vlastima najvažnije", navodi Adžić i dodaje "Danas se u Gradišci gradi i radi u svim mjesnim zajednicama, drago mi je da istim intenzitetom razvijamo naš grad, a o položaju bošnjačkog stanovništva i odnosu lokalne uprave prema njima najbolje mogu posvjedočiti građani iz mjesnih zajednica Dubrave, Orahova i Liskovac, u kojima žive Bošnjaci, a u kojima smo zajedno realizovali mnoge infrastrukturne projekte, a mnogi su nam još u planu. Raduje me i činjenica da u Gradišci postoji kohezija sve tri dominantne vjerske zajednice, drago mi je da saradnja lokalne zajednice sa Medžlisom Islamske zajednice iz dana u dan raste na obostranu korist."

I jedna i druga strana navode da imaju svjedoke. Brnjaci tvrde da se psovka čula čitavim hodnikom Gradske uprave, a posebno ističu rečenicu Adžića "majku vam j**** zubima ću vas klati". Sa druge strane Adžić tvrdi da je Senada Brnjak vrijeđela i klela njega i njegovu djecu.

Povod ove rasprave je zemljište koje posjeduju Brnjaci, a na kojem Gradska uprava Gradiška namjerava da sagradi trg. Kako tvrdi Adžić, Brnjaci ucjenjuju sa cijenom zemljišta, koju su procijenili deset puta skupljom od stvarne, dok Brnjaci tvrde da im Adžić hoće oduzeti zemlju.

Za sada ovaj slučaj neće imati skori epilog, a sa svim je upozata i Policijska uprava Gradiška.  

 

Auto Janković