2724 Objavljeno 09 april 2020 Autor: Bojan Trgić

Odborniku Skupštine grada Gradiška Radislavu Dončiću (PDP) uručena je prekršajna prijava od strane Policijske uprave Gradiška uz obrazloženje da je širio paniku svojom objavom na fejsbuku. Dončić je juče oko 19:30 časova na svom fejsbuk profilu objavio da Zoran Adžić nije išao u karantin iako je bio u kontaktu sa zaraženim licem.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška uručili su licu čiji su inicijali R.D. prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja u skladu sa Uredbom o zabrani širenja panike i nereda u vrijeme vanrednog stanja. Izvršenim provjerama u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Gradiška i Odjeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave Gradiška utvrđeno je da su navodi neistiniti i da je ispoštovana sva zakonska procedura, saopšteno je iz PU Gradiška.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić je demantovao navode da se nije pridržavao mjera izolacije, dodajući da je bio testiran zbog kontakta sa direktorom Turističke organizacije Gradiška Milošem Vujinićem, kao i da je ispoštovao mjere izolacije.

“Kada je testiranjem utvrđeno da je na virus korona pozitivan direktor Turističke organizacije Gradiška Miloš Vujinić, sa kojim sam bio u kontaktu 17. marta, testiran sam 28. marta i test je bio negativan. Gradski sanitarni inspektor mi je izdao rješenje o kućnoj izolaciji u trajanju od 14 dana od dana kontakta sa zaraženim. To sam ispoštovao i nisam se nigdje kretao”, naveo je Adžić.

On je dodao da je sa Vujinićem isti dan u kontaktu bila i zamjenik gradonačelnika Dragana Ilić, koja je na testiranju bila negativna i nakon toga ispoštovala mjeru kućne izolacije.

Adžić je rekao da je policiji podnio prijavu protiv Dončića, jer je na društvenoj mreži “Fejsbuk” širio neistine o ovom slučaju.

“Kako čovjek da se osjeća kada neko za vas tvrdi da hodate po gradu i širite zarazu? Za sve postoje dokazi kod nadležnih medicinskih službi i inspekcijskih organa, a sve ovo dokazuje ko su PDP i Dončić. Njega ne interesuju istina i činjenice. Nije ga bilo nigdje četiri sedmice borbe protiv virusa korona i sada se pojavljuje šireći neistine”, naglasio je Adžić.

Dončić je odgovorio Adžiću da je njegova dužnost kao opozicionog poslanika da ukazuje na nepravilnosti, a ovdje se, kako kaže Dončić radi o očiglednom kršenju zakona.

"Zoran Adžić obmanjuje javnost time što tvrdi da je bio u kontaktu samo sa Vujnićem, radi se o tome da je on bio u kontatku s drugom soobom, koja je kasnije zaražena i koja se nalazi u karantinskom smještaju u Banjaluci. Tačno znam datume njihovog susreta i zato razmišljam o krivičnoj prijavi protiv Adžića, jer je doveo sva lica s kojima je bio u kontaktu u opasnost", poručuje Dončić, kojem su juče policijski službenici PU Gradiška uručili krivičnu prijavu u iznosu od 1.000 konvertibilnih maraka. 

Dončić je je poručio da će se pozabaviti i ostalim institucijama u okviru Gradske uprave, koje su imale određene propuste kada je u pitanju ovaj slučaj.

 

Auto Janković