684 Objavljeno 03 jun 2020 Autor: Bojan Trgić

Na pres konferenciji opozicije u Gradišci, partija SDS-a i PDP-a, održanoj u Kulturnom centru ukazano je na stanje u gradu Gradiška, onako kako ga vidi opozicija. Isto tako opozicionari su istakli da će imati kandidata za gradonačelnika Gradiške kroz dvadesetak dana.

Predsjednici SDS-a i PDP-a u Gradišci Mirko Samardžija i Radislav Dončić, informisali su javnost Gradiške o stanju u gradu, gdje su predstavili, kako kažu brojne nepravilnosti.

Kako ističe predsjednik GO SDS-a Gradiška, Mirko Samardžija, socijalna i zdravstvena situacija na području grada su veoma loše.

"Prosiečna penzija u Gradišci je 327 KM. 15% budžeta izdvaja se za socijalne kategorije. Dom zdravlja Gradiška je zadužen više od milion maraka. Jedan od primjera veoma lošeg stanja u Gradišci", ističe Samardžija.

Sa druge strane šef GO PDP-a Gradiška, Radislav Dončić, tvrdi da je vlast napravila određene propuste zbog kojih građani i grad gube veliki novac.

"Jedan od glavnih propusta u Gradišci je gubitak više od milion maraka donacija od Švedske vlade za Osnovni sud. Takođe u vezi dvorane mnogo je sumnjivih poslovanja i mnogo kriminala. I niko za te propuste neće odgovarati".

Dončić se osvrnuo i na otežan rad s medijima.

"Opozicija nema medijsko prostora. Niko od strane opozicije nije bio gost na Radiju Gradiška. A što se tiče RTRS svjedoci smo koliko opozicija ima medijskog prostora", dok je Samardžija dodao da ni on nije zadovoljan radom medija u vlasništvu grada.

Što se tiče kandidata za gradonačelnika Gradiške, kako šefovi PDP-a i SDS-a kažu, imaće kroz 20-ak dana zajedničkog kandidata ali o imenima nisu raspravljali. Ono što je nezvanično, jeste borba između Dončića i Latinovića, koji bi po svemu sudeći mogli stati na čelo opozicije za izbore u novembru.