1956 Objavljeno 23 jul 2020 Autor: Bojan Trgić

Delegacija Socijalističke partije Srpske posjetila je Gradišku, gdje su predsjednik stranke Goran Selak i predsjednica Gradskog odbora SPS-a Gradiška Snježana Gvozden svečano otvorili nove prostorije stranke.

Među pomenutom delegacijom bila su najistaknutija imena partije, bivši ministar rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi Republike Srpske Milenko Savanović, Narodni poslanik Maksim Skoko, akutelna ministrica porodice, omladine i sporta u Vladi RS Sonja Davidović, kao i brojni drugi gosti.

Predsjednik SPS-a Republike Srpske Goran Selak poručio je da njihova partija otvara kancelariju upravo na mjestu pored kojeg žele da bude gradski trg i za to će se kompletno rukovodstvo stranke zalagati.

"Nismo slučajno izabrali da to bude ovdje, prostor i sjedište naše Gradske organizacije, jer želimo time da poručimo građanima Gradiške da želimo da Gradiška napokon dobije gradski trg i da to bude baš ovdje na ovom mjestu", istakao je Selak.

Na konstataciju novinara da je to bila ideja Ujedinjene Srpske, Selak se nije pretjerano obazirao, poručivši da ne želi da komentariše svoje koalicione partnere. Što tiče konkretnih stvari koje Socijalističku partiju Srpske na području Gradiške izdvajaju u odnosu na ostale partije je prije svega iskrenost, naglašava predsjednica Gradskog odbora SPS-a Gradiška Snježana Gvozden.

"Dovoljno je partija u Gradišci koje su nudile, obećavale i na kraju ta obećanja nisu ispunili. Mi se vodimo tim da lažna obećanja nećemo davati i prepoznati smo po tome, po istini."

Selak je sa delgacijom razgovarao i sa gradonačelnikom Gradiške Zoranom Adžićem o infrasturkutrnim projektima na području Gradiške.

Ono što je na kraju bitno istaći, jeste činjenica da je CIK BiH SPS-u zabranio kandidaturu pod ovim imenom, pa ostaje pitanje kako će i pod kojim imenom najmlađa partija Srpske izaći na izbore. 

Auto Janković