816 Objavljeno 11 avgust 2020 Autor: Bojan Trgić

Dragi čitaoci, kako nam se bliže lokalni izbori, tako se i naš sajt, koji je primarno lokalni, priprema da vas adekvatno izvještava o svim stvarima vezanim za lokalne izbore.

''Micro mreža'' ne planira da radi klasično izvještavanje, nego ćemo zajedno sa vama, dragi čitaoci, analizirati odborničke liste, kandidate za gradonačelnika i pojedinačno kandidate u cilju što transparentnije analize lokalnih izbora.

Fokusiraćemo se na Gradišku, u kojoj planiramo da prvo objavimo koju ćemo političku partiju analizirati, a potom da nam vi šaljete u ''inbox'' sve sugestije i ono što zante o kandidatima, jer polazimo od pretpostavke da svoje komšije najbolje poznajete.

Takođe, pozivamo sve one koji bi htjeli da kažu svoje mišljenje, da nam se javi kako bi zajednički napravili analizu. Izuzetno je važno da se što veći broj čitalaca uključi u ovu aktivnost, kako bi građani aktivno djelovali na kandidate, koji bi trebali da u njihovo ime i za njihov interes rade naredne četiri godine.

Ako imamo u vidu da je pred nama izuzetno težak period, uzrokovan pandemijom koronavirusa, veoma je važno da svoje biračko pravo što bolje iskoristite, dragi građani, jer je izlaznost iz godine u godinu sve manja.

Naš portal će nastaviti sa istraživačkim pričama iz svih sfera života, a prije svega ćemo vas izvještavati o korupciji, čime ćemo doprinijeti zaštiti interesa javnosti i građana koji su žrtve korupcije.

Pozivamo sve političke partije sa područja Gradiške da se uključe u ovaj projekat i da što transparentije predstave svoje kandidate, kako bi javnost imala čistu sliku i kako bi podigli važnost izbora na nivo koji im i pripada.

Napomena

Ovaj projekat je isključivo projekat redakcije portala ''Micro mreža'' čiji je cilj transparentni i efikasni lokalni izbori.

Auto Janković