2839 Objavljeno 21 septembar 2020 Autor: Micro Mreza

Banjalučkom “Krajina osiguranju” nedostaje novca za pokriće tehničkih rezervi, pa će uprava ponovo pokušati da proda milionski vrijednu poslovnu zgradu u Gradišci, u kojoj je smještana gradska uprava, saznaje portal CAPITAL.

Iz uprave preduzeća poručuju kako je vrijednost objekta nešto više od dva miliona marka, te da nemaju u planu da prave bilo kakve ustupke.

Direktor „Krajina osiguranja“ Goran Bobar kaže da će se prijedlog odluke o prodaji naći na sjednici skupštine akcionara koja će se održati krajem septembra.

Upravni odbor još jednom dobiti mišljenje većinskog akcionara, da li želi da proda tu zgradu. Očekujemo da će on reći da se objekat proda po cijeni koja je ranije utvrđena, a to je nešto preko dva miliona maraka. Upravni i Izvršni odbor nije zainteresovan za prodaju ispod ove cijene”, kazao je Bobar za CAPITAL.

On je podsjetio kako su ranije održane dvije neuspjele licitacije za prodaju te da je propao i pokušaj neposredne pogodbe sa Gradiškom, koja je ponudila oko 1,25 miliona KM.

„Ne mogu predvidjeti u kojem pravcu će se odvijati prodaja, ali što se nas tiče nemamo problem da je prodamo bilo kome ko ponudi najviše novca”, zaključio je Bobar.

Podsjećamo, prije dvije godine, tačnije u julu 2018. gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić je nakon jednog skupštinskog zasijedanja poručio kako je dogovor oko prodaje postignut, te kako je problem riješen.

Međutim, ispostavilo se kako dogovora, a samim tim i prodaje nije bilo, zbog čega je administracija i dalje podstanar koji plaća ozbiljnu kiriju. Za 800 kvadrata poslovnog prostora oni mjesečno izdvajaju oko 8.000 marka, ili 96.000 maraka na godišnjem nivou. Ugovorom je određeno kako je ta cijena na snazi sve do prodaje objekta.

Adžić kaže kako je posao bio okvirno dogovoren ali da se nije postigao konačni sporazum.

Krajina osiguranje je tražilo cijenu koja za nas nije bila prihvatljiva. Sve što mogu da vam kažem da su pregovori u toku”, poručio je Adžić.

Podsjećamo, kako ranije nisu redovno plaćali najam, sud je donio presudu kojom ih je obavezao da u te svrhe plate 700.000 maraka.

/CAPITAL: Dejan Tovilović/

Auto Janković