661 Objavljeno 21 oktobar 2020 Autor: Bojan Trgić

Iako je do raskola koalicije DNS-SNSD došlo prije četiri dana, koalicija je u brojnim opštinama i gradovima nastavila normalno da funkcioniše. Što se tiče Gradiške, ATV je u ranim jutarnjim časovima objavio da gradiški DNS podržava Zorana Adžića (SNSD).

Nije navedeno otkud ATV-u ova informacija, dok sa druge strane naša ekipa danima pokušava da dobije bilo kakve informacija od gradiškog DNS-a po pitanju koalicije sa Adžićem i SNSD-om ali bezuspješno. Samo nam je kratko poručeno da u gradiškom DNS-u nisu ovlašteni da daju izjave. 

Predizborni lonac je zakuvao Nenad Nešić raskidanjem iz koalicije sa SNSD-om, nakon čega je lider SNSD-a Milorad Dodik ostavio malo vremena DNS-ovcima da se izjasne koji je njihov stav. Najduža koalicija puca već duže vrijeme, pogotovo na lokalu, gdje je DEMOS postao vjerniji partner SNSD-u od DNS-a. Tako je na primjer u Srpcu raskolom u SNSD-u, DNS dao svog kandidata koji može ozbiljno da ugrozi kandidata SNSD-a.

Kako će se sve završiti saznaćemo vjerovatno poslije izbora, jer su lokalni političari usmjereni više na vlast, nego na vrh stranke, pa se nerado odriču funkcija koje su dobili u koaliciji.

Besplatnu Android aplikaciju portala ''Micro mreža'' preuzmite OVDJE.

Arcadia company