772 Objavljeno 28 novembar 2020 Autor: Bojan Trgić

Turbulnetni lokalni izbori u Bosni i Hercegovini su žestoko uzdmarli prije svih SNSD, čiji je predsjednik napravio neke radikalne korake, među kojima je i raskid koalicije sa SPS-om Gorana Selaka.

Raskid koalicije na svim niovima značio je i sječu kadrova SPS-a, što dovelo do smjene sada već bivšeg direktora Kazneno popravnog zavoda Banjaluka Gorana Selaka.

Naš izvor blizak KPZ Banjaluka tvrdi da Selak i dalje upravlja zatvorom i to sa mjesta savjetnika direktora KPZ Banjaluka, iako po sistematizaciji radnih mijesta ne postoji ovo radno mjesto, tvrdi naš izvor. Nakon ovih tvdnji kontaktirali smo Ministarstvo pravde, gdje ni nakon telefonskih poziva, što na broj portpaorola, što na lični broj ministra Antona Kasipovića, nismo dobili nikakav odgovor.

Zato smo se obratili direkno Goranu Selaku, koji je demantovao navode našeg izvora.

“Ja nisam raspoređen na mjesto savjetnika direktora KPZ Banjaluka, iako to mjesto po sistematizaciji postoji. Trenutno imam rjšenje za godišnji odmor, gdje ću 15.12. na Skupštini odlučiti da li ću radni odnos staviti u mirovanje i biti profesionalni poslanik još dvije godine”, zaključio je Selak.

Selak je eksprenso smijenjen na sjednici Vlade Republike Srpske, nakon čega je on poručio da ga može smijeniti samo Ministar pravde, koji ga je i imenovao na tu poziciju.

Ono što je zanimljivo napomenuti na kraju jeste uloga ministra pravde Antona Kasipovića, koji je ekspresno reagovao u slučaju Gorana Selaka, dok ni dan danas nije formirana Komisija za borbu protiv korupcije, čiji bi članovi radili bez ikakve naknade.


Subscribe na naš YouTube kanal.

Pratite ''Micro Mrežu'' na FacebookuInstagramu Twitteru.

Besplatnu Android aplikaciju preuzmite OVDJE.

Arcadia company