4523 Objavljeno 08 decembar 2020 Autor: Bojan Trgić

Politička situacija u Gradišci je nekoliko mjeseci prije izbora bilo zaista dosadna. Kako smo pisali i prognozirali za predizbornu kampanju da će biti dosadna, to se zaista obistinilo.

Međutim, postizborna previranja uslovljena izlaskom DNS-a iz vlasti na republičkom nivou, te isključivanje SPS-a iz vladajuće koalicije od strane SNSD-a, politička situacija u Republici Srpskoj je postala zaista zanimljiva. Ta situacija prelila se u opštine i gradove, pa je današnji dan pokazao da nas očekuje turbulentan period u političkim partijama iz Gradiške.

Najnovija informacija koja je došla do ''Micro mreže'' je da je Đorđo Krčmar s porodicom istupio iz DNS-a. Bitno je naglasiti s porodicom, jer je Đorđov sin Boris zaposlen u RUGIP-u, odnosno Geodetskoj upravi kao šef za kadrovske poslove, što jasno govori da Krčmari nisu spremni da se odreknu funkcija radi interesa stranke.

Ovu informaciju je demantovao predsjednik DNS-a Gradiška Dane Malešević, koji tvrdi da bi on prvi bio informisan ukoliko su Krčmari napustili partiju.

"Ja koliko znam nisu napustili DNS, a prvi koji bi trebao da zna sam ja kao predsjednik Gradskog odbora. Što se tiče lokalne vlasti mi još razmišljamo u kom pravcu će se sve odvijati", dodao je Malešević

Pokušali smo da kontaktiramo Krčmara ali na naše uporne telefonske pozive, Đorđo Krčmar nije odgovorio.

Takođe ''Micro mreža'' nezvanično saznaje da je član Glavnog odbora Ujedinjene Srpske Gradiška Radomir Pjanić isključen iz partije od strane predsjednika GO Slavka Dunjića. 

Ovu informaciju nije potvrdio niti demantovao Radomir Pjanić, koji je poručio da njega može da smijeni isključivo Glavni odobr, a ne Slavko Dunjić.

"Ja sam član Glavnog odbora i mene samo Glavni odbor partije može isključiti, to ne može Slavko Dunjić s kojim odavno postoje nesuglasice kada smo nas dvojica u pitanju."

Možda je aktuelna situacija ponukala Gradski odbor SNSD-a Gradiška da organizuje pres konferenciju, na kojoj osim zahvaljivanja nije ništa rečeno. Na pitanja novinara kakva je budućnost koalicije sa SPS-om i DNS-om Adžić je poručio da on čeka da oni riješe probleme u svojim redovima pa će tek onda razgovarati. Iako je, sa druge strane, jasno da nema koalicije sa DNS-om, što je potvrđeno i u dokumentu Sekretarijata SNSD-a Republike Srpske, koji je naredio prekidanje svih kolacija sa DNS-om na lokalnom nivou.


Subscribe na naš YouTube kanal.

Pratite ''Micro Mrežu'' na FacebookuInstagramu i Twitteru.

Besplatnu Android aplikaciju preuzmite OVDJE.

Auto Janković