2052 Objavljeno 29 decembar 2020 Autor: Micro mreža

Novi predsjednik Skupštine grada Gradiška je Milenko Pavlović iz SNSD-a, potpredsjednik je Siniša Adžić iz Ujedinjene Srpske dok će funkciju vršioca dužnosti sekretara obavljati Nemanja Panić iz SNSD-a.

Na konstutivnoj sjednici, držanoj danas u Kulturnom centru Gradiška, izabrano je novo skupštinsko rukovodstvo. Koalicija okupljena oko SNSD-a imaće skupštinsku većinu od 26, od ukupno 31 odbornika.

Pavlović je rekao da mu je velika čast što je ponovo izabran za predsjednika Skupštine ali da je to i velika obaveza. On je naglasio da će se potruditi da u narednom periodu opravda povjerenje svih odbornika koji su mu omogućili da vodi skupštinu.

''Nastojaću da rad Skupštine bude tolerantan i da radimo po demokratskim principima, da uvažavamo jedni druge a sve u interesu građana Gradiške i razvoja grada Gradiška'', rekao je Pavlović.

Prema prijedlogu gradonačelnika Gradiške Zorana Adžića za zamjenika gradonačelnika izabrana je Dragana Ilić, koja je tu funkciju vršila i u proteklom mandatu.

U današnjem zasjedanju Skupštine nakon konstitutivne nastavljeno je održavanje prve redovna sjednice na kojoj su razrješeni dužnosti  načelnici odjeljenja u gradskoj upravi i imenovani novi.

Za vršioca dužnosti načelnika Službe gradonačelnika izabran je Goran Subotić, Odjeljenja za opštu upravu Božana Gluvić, Odjeljenja za prostorno uređenje i građenje Saša Subotić, Odjeljenja za komunalne i stambene poslove Vedran Knežević, Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Goran Mirjanić, Odjeljenja za društvene djelatnosti Dragutin Kovačević, Odjeljenja za boračko invalidsku zaštitu Darko Desančić, Odjeljenja za finansije Nikola Mumalo, Odjeljenja za inspekcije Miroslav Despotović, Odjeljenja za razvoj i međunarodne projekte Danijela Miletić.

Konstitutivnoj sjednici Skupštine grada Gradiška prisustvovali su posalnici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Ranka Perić Romić, Denis Šulić, Ognjen Žmirić, Dane Malešević i delegat Kluba srpskog naroda u Vijeću naroda Republike Srpske Slavko Dunjić.


Subscribe na naš YouTube kanal.

Pratite ''Micro Mrežu'' na FacebookuInstagramu i Twitteru.

Besplatnu Android aplikaciju preuzmite OVDJE.

Auto Janković