1305 Objavljeno 05 jun 2021 Autor: Marijana Vukmirica

Grupa mladih i ambicioznih ljudi okupljenih oko udruženja „Most“ iz Gradiške prije sedam godina je došla na ideju da započne novu priču oličenu u socijalnom preduzetništvu. Mukotrpan rad i trud rezultirao je preduzećem „Funky Guerrilla“ koje radi i dan danas uprkos brojnim izazovima, te proizvode majice, dukseve i haljine.

Udruženje „Most“ je radilo u punom kapacitetu i počelo je okupljati veći broj mladih i obrazovanih ljudi, koje je bilo potrebno negdje usmjeriti. Upravo tada se javila ideja za društvenim preduzećem, koje će biti pionir te vrste ne samo na ovom području, nego i u regionu. Na taj način je počeo gerilski rat (Guerrilla) jedne male proizvodnje sa svjetski poznatim brandovima.

Opširniji tekst pročitajte na portalu Priče sa granice.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina ResilienceInitiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković