803 Objavljeno 29 maj 2020 Autor: Micro Mreza

Otvaranje carinskog terminala na novoj lokaciji u Čatrnji u značajnoj mjeri dovelo je do rasterećenja užeg jezgra grada Gradiške, jer se sav transportni saobraćaj prebacio u naselje Čatrnja.

Ipak, transportni saobraćaj se do izgradnje mosta vraća u Gradišku, u uže jezgro grada na postojeći most na rijeci Savi i tako će biti do izgradnje mosta u Čatrnji, što je jedan od najvećih strukturnih projekata za grad Gradišku u budućnosti.

Izmještanje terminala je, međutim, izazvalo i negativne posljedice za prigradska naselja koja se nalaze u području i na relaciji kretanja prema carinskom terminalu i od carinskog terminala prema graničnom prelazu. Tako su najviše pogođeni mještani sela Čatrnja i prigradskog naselja Kruškik, gdje ogromna frekvencija kamiona i ostalih transportnih vozila predstavlja svakodnevan saobraćajno-bezbjednosni problem. Tu je i problem opterećenja kako u smislu značajnog povećanja broja vozila, pa su česte i gužve, zastoji i zadržavanja, tako i u smislu opterećenja uslijed velike nosivosti i težine tereta koji se prevozi, a nova rekonstruisana dionica puta se pokazala neadekvatnom i nekvalitetno urađenom da odgovori tako velikom opterećenju zbog čega dolazi do konstantnog oštećenja kolovoza i novih troškova kako za investitora, tako i za same stanovnike kojima takav put stvara probleme, jer vožnja u takvim uslovima dovodi do oštećenja i samih vozila.

Opširnije pročitajte na stranici Priče sa granice.

Centari civilnih inicijativa