326 Objavljeno 30 maj 2020 Autor: Micro Mreza

S obzirom na trenutno stanje, u kojem su gotovo sva sportska takmičenja obustavljena, mnogi ljudi su u isčekivanju nove takmičarske sezone i sa velikim nestrpljenjem čekaju da se ”bubamara ponovo zakotrlja”.

Kada pogledamo kroz istoriju ‘lopta’ je uvijek privlačila veliki broj zaljubljenika, a samim tim i stvorila velika prijateljstva, ljubavi i još mnogo toga.

Tako je bilo i prije petnaestak godina u sjeverozapadnom dijelu BiH, kada se u omladinskim fudbalskim katerogrijama igrao čini se i nešto kvalitetniji fudbal od ovoga danas. Mališani su u to doba sport uopšteno shvatali veoma profesionalno, pa su uz sve druge obaveze uspjevali pronaći vremena i za čak dva dnevna treninga što je danas rijedak slučaj.

Djeca su se međusobno povezivala preko fudbala, pa će tako zauvijek ostati upamćeno veliko rivalstvo između dječaka iz gradiške Kozare i mališana iz bihaćkog Jedinstva, Cazina i Velike Kladuše.

Fudbaler Goran Zakarić karijeru je započeo u Kozari, da bi nakon toga između ostalih nastupao i za Široki Brijeg, Zrinjski, Željezničar, zagrebački Dinamo, te beogradski Partizan.

Opširniji tekst pročitajte na strainici Priče sa granice.