1003 Objavljeno 18 maj 2022 Autor: Micro mreža

U novootvorenom salonu za masažu „Bull Gym“, koji se nalazi u prostorijama sportske dvorane „Arena“ Gradiška, imate priliku da koristite različite tretmane za svoje tijelo.

Bez masaže je teško zamisliti ozbiljnije opuštanje, a brz način života nam uzrokuje sve više stresa, pa je masaža najbolji način da tijelu ali i duhu ponudimo adekvatan ventil. S toga vam naš masažni studio nudi sljedeće tretmane: relaks i sportska masaža, manuelna limfna drenaža, bandažiranje, kinezitejping i kineziterapijski program vježbi.

Šta podrazumijevaju pomenute masaže?

Mnogi se pitaju kada je pravo vrijeme za masažu? Odgovor je prost: uvijek! Ne u smislu svaki dan i stalno, već onda kada imate potrebu za njom. Kada ste pod stresom, umorni, ukočeni, hiljadu problema vam se nakačilo na vrat i crvena lampica se pali... tada je definitivno vrijeme da se nešto poduzme. U tom momentu najbolja je relaks masaža tog dijela tijela ili još bolje - cijelog tijela. Na ovaj način tijelo će se opustiti, mišići osloboditi napetosti, a brige i problemi barem na trenutak nestati. Kako se ne bi doveli u stanje paljenja „crvene lampice“ potrebno je tijelo redovno „servisirati“ i već na taj način ste riješili polovinu problema.

Sportska masaža se preporučuje svim sportistima bilo profesionalcima ili rekreativcima. Benefiti masaže su mnogobrojni, psihički, fizički i fiziološki. Dovodi tijelo u bolje stanje, preveniraju se povrede, poboljšava elastičnost tkiva, poboljšava mobilnost i najvažnije, produžava vijek sportiste.

Fizičke prednosti masaže prvenstveno se odnose na prokrvljenost tkiva. Pritiskanjem mišića, masažom, poboljšava se protok tečnosti u tijelu, to jeste krvi i limfe. Na taj način će se nakon napornog treninga  poboljšati vaskularizacija tretirane regije, mišić će dobiti hranjive materije, kiseonik i energiju potrebnu za oporavak. A štetne produkte, kao što su toksini i mliječna kiselina, masažom se izbacuju vani i ubrzavaju proces oporavka i sprečavaju nastanak povreda. Masažom se istežu i tkiva koja klasičnim istezanjem nije moguće postići.

Fiziološki benefit masaže je svakako smanjenje bola koje je uzrokovano nakupljanjem toksina, mikrotrauma i slično.

A kada je riječ o psihološkim prednostima onda se tu misli na smanjenje anksioznosti i poboljšanje psihičkog momenta. 

 

Kinezitejping je tehnika koja se zasniva na prirodnom procesu izlječenja tijela. U terapiji se koristi specijalna traka koja po svojim karakteristikama (težina, debljina, elastičnost) je vrlo slična koži. Traka ne sadrži nikakva farmakološka sredstva na sebi. Lijepak, koji je na njoj, je hipoalergijski a traka maksimalno dopušta disanje kože. Vodootporna je, te se pacijenti mogu slobodno tuširati dok je traka aplikovana.

Mehanizam djelovanja zasniva se na elastičnim svojstvima trake koja se aplikuje na istegnuti mišić. Trakcija koju proizvodi aplikovana traka na koži dovodi do odizanja epidermisa (površnog sloja kože) i smanjenja pritiska u mehanoreceptorima koji se nalaze u dubljim slojevima kože, smanjujući na taj način intenzitet bola. Takođe se smatra da elastične terapijske trake stimulišu mehanoreceptore i tako povoljno utiču na stabilnost zgloba, kao i da koriguju funkciju oslabljenih mišića. Trake povećavaju i lokalnu cirkulaciju, čime pozitivno utiču na otok i njegovo povlačenje. Smatra se da kineziotrake potpomažu organizmu da se zaliječi koristeći njegove prirodne sposobnosti obnove. 

Naravno da je sve gore pomenuto o masaži izuzetno široka tema, a vaše je da dođete i dogovorite se s našim terapeutom koja vrsta masaže bi vam najbiše odgovarala.

S toga vam ne preostaje ništa nego da se javite na kontakt telefon: 066 404 327 ili da nas posjetite na instagramu profilu i da zakažete svoju masažu.


Pratite ''Micro mrežu'':
    

Auto Janković