Auto Janković
694 Objavljeno 08 mart 2021 Autor: Zoran Kalinac

Nakon više od četiri mjeseca pauze utakmicama 14. kola nastavljeno je prvenstvo u Drugoj ligi Republike Srpske grupa 'Zapad'.

Odmah na startu proljećnog dijela u 'komšijskom' okršaju sastali su se Dubrave i Jedinstvo iz Žeravice. Domaći su poslije dugog 'posta' od tri godine i šest utakmica bez pobjede protiv Jedinstva uspjeli da prekinu taj niz zahvaljujući dvostrukom strijelcu Aleksandru Majdancu. U razmaku od samo tri minuta (od 50. do 53.) vezni igrač Dubrava dva puta je matirao Đakušića, dok je na 2:1 tri minuta prije kraja utakmice smanjio kapiten gostiju Ognjen Škorić.

Ovim trijumfom izabranici Predraga Tatića 'preskočili' su Žeravičane na tabeli Druge lige i sada imaju jedan bod više. 'Plavi' iz Dubrava 'popeli' su se na peto mjesto sa 21 bodom, dok je tim koji je sa klupe u debitantskoj utakmici predvodio Dražen Dragosavljević sada na sedmom mjestu sa 20 osvojenih bodova.

Ozren Perić presudio Proleteru

Šamački Borac je pogotkom bivšeg napadača Kozare Ozrena Perića u 51. minuti savladao teslićki Proleter koji je tokom zimske stanke napravio mnogo promjena u igračkom kadru. Ipak Teslićanima predstoji grčevita borba za opstanak do kraja sezone jer se nalaze na posljednjem mjestu sa svega sedam osvojenih bodova.

Omarska juriša ka Prvoj ligi

Jesenji prvak nastavio je sa pobjedama i u drugom dijelu sezone. Tim Omarske protutnjao je kroz Laktaše i sa pet golova otovrio proljećni dio. Ekipa Miljana Bajića povela je već u 7. minuti preko Nikole Rogića, međutim onda je u nastavku Omarska 'ubacila' u brznu više i na krilima sjajnog Branka Rosića koje upisao het trik, te kapitena Ananda Krecelja i Darka Romanića došla do ubjedljive pobjede.

Duel imenjaka u Srpcu pripao je domaćinima zahvaljujući jedinom strijelcu Predragu Lotinji koji je bio precizan u 84. minutu. Najviše golova viđeno je na meču Progersa i Slobode, a na kraju radovali su se domaći rezultatom 5:3. Za tim iz Kneževa strijelci su bili Petko Budić, Zoran Kulišić, Dragan Verić, Miljan Budić i autogol Emilka Jankovića, dok su se za Mrkonjićane upisali Dragan Domuzin, Srđan Mrzić i Igor Mirković.

Jedini susret bez pobjednika odigrali su Polet i Brdo. Za ekipu iz Broda precizan s bijele tačke bio je Srđan Đukanović, dok je tim iz Hambarina u prednost doveo Rajko Pekija.

Rezultati 14. kola:

Borac (Š) - Proleter 1:0

Sloga (S) - Sloga (T) 1:0

Dubrave - Jedinstvo (Ž) 2:1

Progres - Sloboda (MG) 5:3

Polet (B) - Brdo 1:1

Laktaši - Omarska 1:5

Tabela:

1. Omarska 32

2. Čelinac 23

3. Borac (Šamac) 22

4. Progres (Kneževo) 21

5. Dubrave 21

6. Sloboda (Mrkonjić Grad) 20

7. Jedinstvo (Žeravica) 20

8. Polet (Brod) 17

9. Sloga (Srbac) 16

10. Sloba (Trn) 16

11. Laktaši 13

12. Brdo (Hambarine) 12

13. Proleter (Teslić) 7


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa