909 Objavljeno 08 jun 2021 Autor: Micro Mreza

I nama treba vremena, moraćemo brojati zajedno.

Fudbaleri Minerala iz Banje Vrućice nalaze se na korak od šampionske titule u Područnoj ligi “Doboj-Brod”, jer četiri kola prije kraja imaju deset bodova više od prvih pratilaca Rudara iz Stanara.

U 18 odigranih utakmica upisali su 15 pobjeda i jedan neriješen rezultat uz dva poraza.

Ipak ono u čemu se izdvajaju u Republici Srpskoj je broj postignutih golova. Tim iz Banje Vrućice je u 18 utakmica postigao čak 91 gol što ga čini najefikasnijom ekipom u svim ligama Republike Srpske. Mineral u prosjeku postiže više od pet golova po meču, ako se uzme u obzir da na dva susreta nisu dali gol, taj podatak je još veći.

Na dvije utakmice ove sezone su postigli dvocifren broj golova (Zadrugar 11:0 i Sloga Kolibe 10:3). Od ostalih ubjedljivih pobjeda izdvajaju se 9:1 protiv Borca iz Osinje, 8:0 protiv Ozrenskih sokolova, 7:0 protiv Borca iz Kotorskog.

Najzaslužniji faktor za ovoliko broj postignutih golova je timska igra pod trenerskom palicom Milenka Gačića, jer “Žuti” ove sezone imaju čak 19 igrača koji su postigli barem jedan gol. Ovaj podatak dobija na težini ako znamo da u nižim rangovima takmičenja mnogi klubovi nemaju ni 19 igrača, a kamoli 19 strijelaca.

Najbolji strijelac Minerala ove sezone je Danijel Čović koji je protivničku mrežu tresao 22 puta. Iza njega sa devet postignutih golova su Dragan Vučić i Božo Pavlović. Osam na svom kontu su upisali Željko Stojanović, Nemanja Đukarić i Ramiz Hamzić. Četiri gola su dali Emir Osmić i Nebojša Kuzmanović, po tri puta su strijelci bili Slaviša Prodić i Danijel Popović, dva gola imaju Dejan Milojević, Nemanja Pavlović i Darko Draganić, dok su jednom pogađali Vitomir Gačić, Saša Marković, Filip Nedić, Severin Živković, Emrah Botić i David Simić.

Do kraja takmičenja u četvrtom rangu Republike Srpske ostala su još četiri kola, pa fudbaleri Minerala u posljednjih 360 minuta imaju priliku da sa još devet golova stignu do broja 100 i tako obore sve rekorde u fudbalskim ligama Republike Srpske za ovu sezonu.

U nedjelju na stadionu u Banji Vrućici, Mineral dočekuje ekipu OFK Zborište i ukoliko ostvari pobjedu postaće šampion Područne lige “Doboj-Brod” i od naredne sezone nastupaće u Regionalnoj ligi Centar, koju je u prethodnih osam godina dva puta osvojio.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa