498 Objavljeno 27 septembar 2021 Autor: Micro Mreza

Fudbaleri Gorice i Laktaša u Šipovu odigrali su neriješeno 1:1. To je možda i najrealniji rezultat, ali da je pobijedila domaća ili gostujuća ekipa ne bi bilo nezasluženo. Gostima je pripalo prvo, a Gorici drugo poluvrijeme.

Meč je bio izuzetno težak i sa mnogo naboja.    

U prvom poluvremenu gosti iz Laktaša, svojom agresivnom i oštrom igrom zbunili su domaće fudbalere, koji su bojažljivo ušli u meč, pa su gosti u dva navrata zaprijetili golmanu Petru Kalabi.

Uzvratili su domaći fudbaleri u 15. minutu. Slavko Anđelić je idealno s lijeve strane ubacio loptu u peterac, a jedan odbrambeni fudbaler gostiju ispred Stanka Malinovića poslao je loptu u korner.

Uzvratili su gosti. Štoper domaćih Marinko Sivoljić u 18. minuti pogriješio je u predaji lopte, a napadač gostiju Stefan Milojević neprecizno šutirao. Četiri minuta kasnije uzvratio je mladi Stefan Bogosavac. Stvorio je sam sebi idealnu priliku, ali je njegov šut završio je tik pred desne stative golmana Vukovića.

Štoper gostiju Mihajlo Amidžić u 25. minutu šutirao je, ali je golman Nikola Kalaba dobro reagovao. Pet minuta kasnije Branko Peno dobro šutira glavom, ali pored gola.

U 36. minutu Ajdin Cišija je ubacio upotrebljivu loptu u peterac, koju niko od domaćih napadača nije prihvatio.

U 38. minutu gol. Gosti dolaze do prednosti od 1:0! Strijelac je Nikola Babić. Prethodno je sve uradio Stefan Milojević, koji je na lijevoj strani izigrao domaću odbranu i loptu ubacio na drugu stativu, gdje je Babić bio sam i nesmetano poslao u mrežu Nikole Kalabe.

U drugom poluvremenu druga slika na terenu. Domaći fudbaleri zaigrali su mnogo odlučnije i agresivnije. Polako preuzimaju dominaciju na terenu. Gosti su se opredijelili na pojačanu odbranu i brzim kontranapadima pokušavali da ugroze gol Gorice.

Napadačka i odlučnija igra domaćih fudbalera urodila je plodom. Igrao se 53. minut. Korner za Goricu, s desne strane izveo je Duško Sakan, a najbolji pojedinac meča Branko Peno maestralno glavom šalje loptu u mrežu Đorđa Vukovića.  

Poslije gola Gorice, domaći fudbaleri su držali konce igre u svojim rukama i pokušavali da dođu do drugog pogotka.

U sudijskoj nadoknadi jedan od domaćih napadača pobjegao je odbrani gostiju i kada je bio blizu kaznenog prostora pokosio ga je Boris Ostojić. Sudija Puvača gostujućem igraču pokazao je crveni karton i najvjerovatnije pogriješio, jer Ostojić nije bio poslednji igrač odbrane.

Trener domaćeg tima Duško Sakan zadovoljan je igrom i rezultatom svoje ekipe.

''Čestitam svoji momcima na dobro igri i rezultatu. Bila je to čvrsta utakmica i rovovska borba za svaku loptu. Danas smo pokazali da se možemo nositi i protiv najboljih ekipa u Drugoj ligi. Derbi kola je opravdao očekivanja, kako na terenu, tako i na tribinama. Čestitam ekipi Laktaša na dobroj igri'', kaže Sakan.

/sport.dc/

Centari civilnih inicijativa