1371 Objavljeno 15 jul 2019 Autor: Zoran Kalinac

U organizaciji članova Sportskog društva ''Lužani 1985'' koje je nakon prekida prošle godine ponovo počelo sa radom, posljednje sedmice u julu održaće se drugi turnir u mini fudbalu ''Tane Cvijić''.

Turnir koji se organizuje u pomen na Tanu Cvijića, odigraće se na terenima Sportsko rekreativnog centra u Lužanima. Za razliku od prošle godine, mnogo noviteta i iznenađenja očekuje sve goste.

Za samo godinu dana ovaj velelepni kompleks ponajviše zahvaljući žiteljima ove mjesne zajednice i samim članovima dobio je jedno potpuno novo ruho. Naime, pored utegnutog 'zelenog tepiha' još mnogo toga je urađeno na infrastrukturnom planu, međutim kako ističu mještani to nije ni mali djelić onoga što će tek doživjeti svjetlo dana u ovom gradiškom prigradskom naselju.

Sportsko rekreativni centar ''Lužani'' nalazi se na samo sedam kilometara od grada.

Društveni dom dobio je jedan potpuno novi izgled, sa ograđenim dvorištem, stubovima za zastave i sanitarnim čvorom. Iza doma napravljen je park, koji uz predivan ambijent omogućava gostima da uživaju u zelenilu i svemu ostalom šta priroda nudi.

''Da mi je neko pričao prije godinu dana, da ćemo uspjeti sve ovo da uradimo i da je to moguće, ja bih rekao da je nemoguće. Ovakvu energuju nema niko. Željeli smo da uradimo nešto, da zaštitimo od propadanja i u tome smo uspjeli. Kada smo počeli sa ovim, onda su se otvorile mnoge ideje, a ljudi u koje ja nisam vjerovao da će biti dio tima su došli ovdje unose energijuj i ideje i ovo je zaista nevjerovatno, ovo je čudo'', kaže predsjednik društva Nenad Bajić za ''Micro mrežu''.

Kao i prethodnih puta i ove nedjelje našu ekipu u Lužanima zatekla je dječija graja, što je danas nažalost rijetka pojava na sportskim objektima. Pored terena sa travnatom površinom u planu je izgradnja i terena sa betonskom podlogom, odbojkaški i košarkaški teren, te u sklopu društvenog doma u planu je biblioteka za dječake i djevojčice.

''Mnogo toga je pred nama, ali za početak želimo sve pripremiti za ovogodišnje drugo izdanje turnira u Lužanima. Očekujemo mnogo ekipa, a takođe i veliki broj posjetilaca kao što je to bio slučaj i prije godinu dana. Turnir je sam po sebi specifičan, jer se igra na travnatoj podlozi, evo svjedoci smo da u Gradišci većina turnira, ako ne i svi, igraju se na betonu, ipak mi smo se odlučili za ovaj sistem mini fudbala, po pravilima EHF-a, koji je u BiH u ekspanziji od 2015. godine. Nadam se da će sve proteći u fer i sportskom duhu i da će Gradiščani, a i ostali gosti uživati u Lužanima narednih desetak dana, ali i tokom čitave godine'', ističe Nenad Bajić.

Turnir u mini fudbalu biće održan od 23. do 30. jula, a kotizacija iznosi 100 KM. Podršku članovima društva pružila je i Gradska uprava Gradiška.

 

Centari civilnih inicijativa