1949 Objavljeno 02 februar 2018 Autor: David Pavlović

 

Sjećate li se dobrih starih vremena na našim televizijama. A, nije to toliko davno bilo, prije svega deset godina.

Tada javni servisi RTRS,BHT, FTV, HRT, mogli su zadovoljiti svakog ljubitelja sporta. Kad se samo sjetim da se Francsuka liga mogla gledati na lokalnoj televeziji ''K3'' Prnjavor, pa Španci na ATV-u i RTRS-u, Bundes liga na FTV, Seria A na Pinku i OBN-u, i ono uz šta smo svi odrasli Engleska Premijer liga na BHT-a. I to ne jedna utakmica, nego gotovo sve za vikend. Najjači sportski program u regiji je imao HRT, tu su se mogli pratiti svi derbiji, i gotovo svi sportovi.

Kada čitav vikend provedeš uz fudbal na kraju to začiniš „Peticom“ ili „Top golom“. Kultna emisija „Petica“ emitovala se od 1995 do 2006 na HTV-u. Donosila je pregled pet najjačih evropskih liga. U nekim sezonama je imala i dodatke Šesti element (zanimljivosti ostalih liga). Autor je bio Božo Sušec.

Ponedjeljak naveče je bio rezervisan za BHT i „Top gol“, pregled utakmica najjačih liga. Kristić, Toplabećirević, Spaho, Majer, Šuko. Eh, dobra stara vremena i moć javnih servisa. Danas su primat u svijetu sporta preuzele privatne televizije, RTRS nam nudi u svom programu jednu utakmicu Serije A, u podne i to je to. Ništa nije kao prije, koliko para toliko muzike.

Auto Janković