606 Objavljeno 29 jul 2020 Autor: Zoran Kalinac

Fudbaleri Poleta iz Elezagića ostvarili su najveći uspjeh u posljednjih deset godina.

Tačno decenija je trebala plavo-bijelima da se vrate u društvo s klubovima Područne lige Gradiška. U trenutku prekida šampionata Gradske lige, Polet se nalazio na drugoj poziciji, pa je tako morao u dodatne kvalifikacije kako bi se plasirao u viši rang. Posljednja prepreka bila je ekipa ''Nožičkog'' koju je Polet na Gradskom stadionu u Gradišci lako savladao sa visokih 8:2.

Utakmica je bila rješena već u prvih 45 minuta, kada su Elezagići imali prednost od 6:1. U 12. minutu već je bilo 4:0, a pogađali su redom Nedić, Bjelić, Glamočić i Surutka. Tri minuta kasnije fudbaler Nožičkog Topić smanjio je na 4:1, da bi do kraja prvog dijela mrežu Srpčana još jednom zatresli Bjelić i Surutka. 

U nastavku gosti postižu i drugi pogodak, a strijelac je bio Miletić. Sedmi i osmi pogodak za veliki trijumf Poleta postigao je Vranješ.

Posveta

Jedan od najvećih uspjeha FK ''Polet'' iz Elezagića imao je i posebnu posvetu. Klub je plasman u viši rang takmičenja posvetio prerano preminulom fudbaleru Jovici Despotoviću.

Područna liga Gradiška trebalo bi da počne 08/09. avgusta, utakmicama prvog kola. Parove pogeldajte OVDJE.

POLET ELEZAGIĆI – NOŽIČKO 8:2 (6:1)

Strijelci: 1:0 Nedić (3), 2:0 Bjelić (5), 3:0 Glamočić (10), 4:0 Surutka (12), 4:1 Topić (15), 5:1 Bjelić (20), 6:1 Surutka (30), 6:2 Miletić (69), 7:2 Vranješ (81), 8:2 Vranješ (90). Stadion: Gradski, igrano bez prisustva publike. Sudija: Vladimir Ančić. Pomoćnici: Srđan Radulović i Igor Kanjski. Delegat: Branko Tripić (svi iz Prnjavora). Žuti kartoni: Glamočić, Raca (Polet).

Polet Elezagići: Kutić, Ninić, Kisin, Vranić, Nedić, Glamočić, Tepić (od 46. Vranješ), Surutka, Radović (od 15. Raca), Despotović (od 59. Rađević), Bjelić.

Nožičko: Popović, Gačić, Mačinković (od 64. Vujinić), Majstorović (od 79. Nježić), Todorović, Keba, Stojanović, Žujić, Malešević, Topić (od 46. Miletić), Radojčić.