109 Objavljeno 30 jul 2020 Autor: Micro Mreza

Fudbaleri Rudar Prijedora pod dirigentskom palicom mladog stručnjaka Borisa Savića ušli su u posljednju fazu priprema pred prvenstvo u kojem imaju veoma visoke ambicije. Do sada su odigrali pet kontrolnih utakmica u kojima su zabilježili četiri pobjede i minimalan poraz od banjalučkog Borca (3:4).

''Za sada sve ide kako smo i planirali, a ono što može da nas raduje je da smo i u porazu od ''crveno-plavih'' prikazali dopadljivu igru. U Banjaluku nismo došli da se branimo već nadigravamo i to smo i pokazali sa tri postignuta gola'', naglasio je Savić.

Kao i svi ostali klubovi tako i Prijedorčani mnogo pažnje posvećuju preventivnim mjerama s ciljem zaštite od virusa korona.

''Odmah na početku priprema svi igrači su uradili testove. Jedan od njih je bio pozitivan, ali je sve prošlo u najboljem redu i on je već sa nama u stroju, a odigrao je i dio duela sa Borcem. Igrali smo i protiv Alfa Modriče, čiji se dobar dio igrača sada nalazi u izolaciji, ali naši fudbaleri nisu poslije tog meča imali nikakvih problema'', nastavio je Savić.

On ne bježi od činjenice da su ''rudari'' jedan od favorita šampionata Srpske, ali svjestan je da njegovi izabranici to moraju opravdati.

''Teren je jedino mjerilo i sigurno da se niko ko izađe na njega ne predaje unaprijed. Imamo dobru ekipu, odlično smo radili tokom priprema i vjerujem da ćemo opravdati očekivanja'', dodao je Savić.

Rudar Prijedor generalnu provjeru imaće u subotu protiv Podgrmeča u Sanskom Mostu, a ovaj susret na rasporedu je od 18 časova, piše Glas Srpske.