Auto Janković
440 Objavljeno 05 novembar 2020 Autor: Micro Mreza

Iako su dva kola prije kraja prvog dijela prvenstva na korak od osvajanja titule jesenjeg šampiona, šef stručnog štaba Rudar Prijedora Boris Savić nije u potpunosti zadovoljan i smatra da je prednost u odnosu na sadašnja četiri boda mogla da bude i dvocifrena.

Po njemu, osnovni problem ''rudara'' u prvih 13 kola bi­o je veoma slaba realizacija njegovih igrača, koji su za to vrijeme postigli samo 19 pogodaka, a stvorili daleko većih broj prilika.

''Procenat iskorišćenih šansi u prvih 13 kola je katastrofalan i to je jedan od segmenata u kojem smo u potpunosti zakazali. Da su naši igrači bili bar malo precizniji, naša prednost na tabeli je mogla biti daleko veća, možda čak i dvocifrena. Međutim, i pored svih tih problema u fazi napada, uspjeli smo da tokom jeseni pokažemo da nismo bez razloga jedan od najvećih kandidata za osvajanje titule i povratak u Premijer ligu'', naglasio je Savić.

Mladi stručnjak je rekao da je dobro što se uskoro približava kraj prvog dijela prvenstva.

''Od prvog kola moji igrači su bili pod opterećenjem osvajanja prvog mjesta i sigurno je da neki od njih u takvim okolnostima nisu pokazali sve što znaju i umiju. Zato očekujem da u nastavku sezone to bude mnogo bolje, tečnije i efikasnije'', nastavio je Savić.

Po njegovim riječima, tokom zimske pauze uslijediće detaljne analize učinka svih pojedinaca i sigurno je da će biti promjena u ekipi, jer cilj Prijedorčana ostaje osvajanje titule.

''Još je u ovom trenutku rano govoriti na kojim pozicijama ćemo dovoditi igrače, ali je jasno da ćemo to ciljano raditi. Potrebni su nam igrači koji su već ranije bili u sličnim situacijama, odnosno oni koji su se borili za titule i plasman u viši rang takmičenja. Uz sve to, na proljeće imamo i znatno povoljniji raspored, utakmicu više kod kuće i vjerujem da ćemo, ako ne bude nekih nepredviđenih okolnosti, osvojiti titulu, što ovaj klub, ali i grad Prijedor zaslužuju'', dodao je Savić.

Slavija, pa Sloboda

Do kraja jesenje polusezone fudbaleri Rudar Prijedora odigraće još dva susreta. Prvo će gostovati kod Slavije u Istočnom Sarajevu, a onda će ugostiti jedno od najprijatnijih iznenađenja, Slobodu iz Novog Grada.

''Pred nama su dvije veoma zahtjevne utakmice, pogotovo što posljednjih dana imamo problema sa virozama i gripom. Ipak, nadam se da ćemo u oba susreta ostati neporaženi, odnosno da ćemo osvojiti bar četiri boda i tako prvi presjeći jesenju vrpcu'', naglasio je Savić.

/Glas Srpske/

Centari civilnih inicijativa