Krčma kod Ace
514 Objavljeno 01 decembar 2020 Autor: Micro Mreza

Trener fudbalera Kozare Nedžad Žerić kaže da je glavni zadatak čelnika kluba da zadrže postojeći igrački kadar, pogotovo najboljeg strijelca Milana Šikanjića koji nastupa u Gradišci kao pozajmljeni igrač banjalučkog Borca.

''On je postigao osam golova u prvenstvu, te još tri u Kupu Republike Srpske i najbolji je strijelac polusezone. Naša želja je da ostane u Kozari bar do ljeta, što bi za nas mnogo značilo. Uz to, nastojaćemo i da cijeli tim zadržimo na okupu. Tek u slučaju nekog odlaska razmišljaćemo o pojačanjima, jer smatram da sa ovim igračima možemo da izborimo mjesto u gornjem dijelu tabele'', naglasio je Žerić.

Kozara je jesenji dio Prve lige RS završila na sedmom mjestu sa 20 bodova, što je u klubu ocijenjeno kao dobar plasman.

''Generalno, moramo biti zadovoljni, pogotovo ako znamo kakva je godina iza nas. Velika pauza ostavila je dubok trag, a na to su se nadovezale i stvari na koje nismo mogli da utičemo, poput bolesti i povreda. Zbog toga našim učinkom možemo i moramo da budemo zadovoljni, pogotovo plasmanom u polufinale Kupa RS'', istakao je Žerić.

Start prvenstva bio je kao iz snova, u prva četiri kola ostvarene su tri pobjede i jedan remi i Kozara je bila na čelu tabele. Međutim, tada su već počeli problemi sa igračkim kadrom i došlo je do pada.

''Morate znati da smo samo u prva dva kola izveli istih 11 na teren. Nakon toga više nijednom nismo uspjeli da sastavimo isti tim. Što povrede, što kartoni, što bolest doveli su nas do toga da u ostalim utakmicama uvijek imamo različitu ekipu. Zbog toga smo bili prinuđeni da mnogo više šanse pružimo kadetima i juniorima nego što smo planirali. Ali Kozara je uvijek bila prepoznatljiva po omladinskoj školi i treneri mlađih kategorija zaslužuju sve pohvale'', rekao je Žerić.

/Glas Srpske/

Auto Janković