Auto Janković
1152 Objavljeno 09 maj 2020 Autor: Micro mreža

Sva fudbalska takmičenja pod ingerencijom Fudbalskog saveza Republike Srpske su prekinuta, potvrđeno je na onlajn sjednici Izvršnog odbora FS RS.

Ono što je MONDO jutros najavio je potvrđeno u petak predveče - sva takmičenja FS RS u aktuelnoj sezoni su i definitivno završena.

"Na današnjoj onlajn sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske donesena je odluka o prekidu takmičenja u svim ligama pod ingerencijama FS RS. U sklopu te odluke niko neće ispasti u niži rang takmičenja", navedeno je u saopštenju FS RS.

Iako u saopštenju nije eksplicitno navedeno da je Krupa postala novi šampion Srpske, to je veoma izvjesno što bi trebalo da znači i da će ekipa iz kanjona Tijesno naredne sezone nastupati u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, koja u ovom trenutku traži modalitete kako da privede kraju sezonu.

U saopštenju FS RS takođe je naglašeno da je formirana i petočlana komisija koja će dati prijedloge za reorganizaciju i proširenje liga saveznog ranga takmičenja.

"Za predsjednika ove komisije imenovan je Milorad O. Lale (Istočno Sarajevo), potpredsjednik je Mile Mandić (Kozarska Dubica), a još su članovi: Radika Marić (Bijeljina), Miloš Brkić (Laktaši) i Darko Ljubojević (Banjaluka)".

Na kraju se navodi da je odluka o prekidu sezone donesena na osnovu preporuka i zaključaka Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, kao i Ministarstva porodice, omladine i sporta, o nemogućnosti takmičenja prije 1. jula ove godine, a u interesu i klubova i zdravlja igrača.

Centari civilnih inicijativa