952 Objavljeno 09 decembar 2019 Autor: Micro Mreza

Fudbalski klub Jedinstvo iz Žeravice obilježio je kraj 2019. godine, najuspješnije u 57 godina dugoj istoriji kluba. Godina za pamćenje obilježena je manifestacijom ''Plavo –bijelo veče'' na kojoj se okupilo oko pet stotina članova, prijatelja i poštovalaca kluba.

''Plavo-bijelo veče smo organizovali sa ciljem da se zahvalimo našim prijateljima, simpatizerima, navijačima i svima ostalima koji su uvijek tu da nam pomognu. Ujedno, želimo i da proslavimo uspješnu godinu i da, i na ovaj način, prikupimo nešto finansijskih sredstava, te tako pomognemo funkcionisanju kluba'', rekao je Bojan Vujanović, član Upravnog odbora Jedinstva.

U godini na izmaku osvojena je titula šampiona zapadne grupe Druge lige i ostvaren plasman u polufinale Kupa Republike Srpske gdje je od Jedinstva bolji bio Radnik iz Bijeljine, aktuelni pobjednik Kupa.

''Mislim da je 2019. godina jedna od najuspješnijih u istoriji ovog kluba. Prošle sezone smo bili prvi na tabeli, a sa dobrim rezultatima smo nastavili i u protekloj polusezoni. Klub ide u dobrom pravcu i mislim da samo trebamo nastaviti ovako i pokušati odbraniti tiulu šampiona'', rekao je kapiten tima Ognjen Škorić.

Jedinstvo je u proteklih šest godina dva puta osvajalo šampionsku titulu drugoligaškog zapada, ali nije nastupilo u višem rangu. Cilj uprave je da se prvo stvore uslovi za takmičenje u Prvoj ligi.

''Mi uvijek visoko ciljamo i planovi su uvijek da budemo u vrhu. Trenutno nam je prioritet izgradnja infrastrukture i stvaranje boljih uslova za rad. Želimo pokušati napraviti teren sa vještačkom podlogom i postaviti reflektore. Čim finansijske mogućnosti dozvole ići  ćemo i u viši rang. Mi se borimo fer, sportski i korektno i nadam se da ćemo u tome i uspjeti'', rekao je Vujanović.

U Žeravici se i ove sezone igra dobar fudbal. Odbrana sa 13 primljenih golova u 14 utakmica je najbolja u ligi dok je  napad sa 35 postignutih golova treći najuspješniji. Jedinstvo je jesenju polusezonu okončalo na drugom mjestu sa sedam bodova zaostatka za Borcem iz Kozarske Dubice.

/Info +/

Centari civilnih inicijativa