1707 Objavljeno 25 april 2018 Autor: Bojan Trgić
U finalnoj kup utakmici u kojoj su se sastali Fudbalski klub "Kalemi" iz Trebovljana i Fudbalski klub "13 Skojevki" iz Grbavaca preko hiljadu navijača uživalo je u zaista zanimljivom fudbalskom derbiju, u kojem su Kalemi slavili sa 3:0.
 
Ove dvije ekipe interesantne su i po tome što se bore za prvo mjesto u prvenstvu, pa je napetost između navijača ova dva tima bila izuzetno visoka. Orilo se tribinama "Grbavci su selo veliko" s desne strane gradskog stadiona i s lijeve "Evooo gaaaa". Svako ko je nekada igrao fudbal, a imao je malo slobodnog vremena skoknuo je na Kozarin stadion i ispratio ovaj meč.
 
Sama utakmica je bila izuzetno dinamična, sa dva penala i mnogo prilika. Prva prava prilika ukazala se ekipi 13 Skojevki, kada je polovinom prvog poluvremena Mijatović izborio penal, ali nepisano pravilo kaže da nije dobro da igrač nad kojim je načinjen penal ne treba da ga šuta. Mijatović je šutnuo, ali je golman Kalema, Maričić, uspio odbraniti jedanaesterac.
 
Nakon toga ekipa Kalema iz Trebovljana je imala dvije stopostotne šanse ali je golman ekipe iz Grbavaca uspio odbraniti oba šuta. Ipak, drugo poluvrijeme je bilo poluvrijeme golova. Sva tri gola na utakmici postigla je ekipa Kalema, gdje su Stanivuković, Đurić i Devušić riješili pitanje pobjednika i jasno poručili da pehar kupa OFS Gradiška ove godine ide u Trebovljane. Kako ističe Dušan Švraka, kapiten ekipe iz Trebovljana, ovom utakmicom ne završava borba sa timom iz Grbavaca, jer prvenstvo još nije gotovo, a Grbavci "bježe" svega nekoliko bodova.
 
 
"Naša borba sa ekipom 13 Skojevki se nastavlja u prvenstvu. Što se tiče ove utakmice iskustvo koje ima naš igrač Stanivuković je prevladalo, i na kraju smo došli do uvjerljive pobjede."
 
Utakmicom je bio zadovoljan i Ilija Gigović, predjednik Opštinskog fudbalskog saveza Gradiška, koji poručuje da je ovaj događaja iz godine u godinu sve posjećeniji.
 
"Iz godine u godinu se pokazuje da je kup intresantan našim sugrađanima i preko hiljadu navijača na tribinama nam pokazuje da je ovaj događaj sve više interesantan ljudima i našem gradu. Ove godine smo sve podesili da se i kup utakmica odigra u periodu kada se obilježava Dan opštine Gradiška i nadam se da ćemo s tim nastaviti i narednih godina", poručuje Ilija Gigović.
 
I narednih godina utakmice finala kupa OFS Gradiška će se igrati u periodu obilježavanja Dana opštine Gradiška, obećao je i zamjenik načelnika opštine Gradiška Ognjen Žmirić.
 
 
Utakmica koja je prethodila ovom meču bio je susret između kadeta FK "Omladinac" iz Brestovčine i FK "Laminci" iz Laminaca, gdje je ekipa omladinca treću godinu zaredom osvojila titula omladinskog prvaka pobjedivši ekipu Laminaca sa 3:0.
Auto Janković