563 Objavljeno 06 februar 2021 Autor: Bojan Đurđević

Fudbalski klub “Mladost” iz Zalužana je započeo zimski dio priprema u kojem će se pokušati što bolje pripremiti za proljećne izazove prvenstva. Svoje treninge će jednim dijelom obavljati u sportskoj dvorani “Farma Prom” a drugim dijelom na fudbalskom terenu Centra za obuku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, ili kako je on lokalno popularniji, “Bunjištu”.

Na otvaranju priprema se odazvalo 14 igrača a od sljedećih treninga se očekuje još veći broj. Desilo se i nekoliko, moglo bi se reći privremeniih odlazaka. To su dva standardna prvotimca i odbrambena igrača Srđan Landup koji će ovu polusezonu pauzirati zbog obaveza u suđenju i Ognjen Kalaba koji neće nastupati zbog privatnih i poslovnih obaveza. Sa druge strane “Mladost” se pojačala u vidu para sigurnih ruku, a riječ je o dosadašnjem golmanu FK “Župa” iz Milosavaca Stefanu Bundalu koji se nada da će pomoći klubu u pospješivanju rezultata a klub njemu u njegovom razvoju.

“Nadam se da ću odgovoriti na sve zahtjeve i očekivanja koja su pred mene postavili trener i uprava kluba, kao i da ću pomoći svojim novim saigračima u ostvarenju što boljih rezultata” - izjavio je Bundalo.

Glavni cilj priprema je da se unaprijede igra i rezultati koji su bili ispod očekivanja prošle polusezone. Ipak, “Mladost” ima dosta mladih igrača koji trebaju još da pokažu svoj puni potencijal. Da “Mladost” ima zaista mladost, pokazuje činjenica da su na jednoj od utakmica jesenjeg dijela šampionata imali čak sedam startnih igrača do 21 godine. Sa svim ovim na umu, uz jak i kvalitetan rad na predstojećim zimskim priprema pokušaće u nastavku šampionata da se što više približe vrhu tabele (trenutno zauzimaju 10. mjesto) i da što više uigraju i uvježbaju svoju mladu ekipu i sljedeće sezone napadnu prvo mjesto u Područnoj fudbalskoj ligi Banja Luku i samim tim izbore promociju u viši rang takmičenja.

“Prošlu polusezonu smo završili na desetoj poziciji i time nismo zadovoljni, jer smatram da imamo igrački kvalitet za nešto mnogo više. Tokom ovih priprema fokusiraćemo se na ispravljanju nekih naših grešaka i na samoj gizičkoj pripremi igrača” - rekao je za naš portal trener “ Mladosti” Vladimir Đurđević.


Pratite ''Micro mrežu'' na društvenim mrežama:
YouTube Logo | The most famous brands and company logos in the world Facebook, Logo, Social Network, Network  What is the history of Instagram's logo? - Quora Twitter logo history | Creative FreedomNo photo description available.

Auto Janković