580 Objavljeno 07 februar 2020 Autor: Micro Mreza

Najzvučnije ime koje je ove zime pojačalo neki klub iz Premijer lige svakako je Goran Zakarić, posljednja akvizicija Borca.

Sjajni krilni napadač bio je u nekoliko navrata na meti Banjalučana, ali je tek sada došlo do dogovora između njega i uprave premijerligaša sa Gradskog stadiona, sa kojim je potpisao jednogodišnji ugovor. 

Rođeni Gradiščanin bio je ove zime na meti nekoliko premijerligaša, bilo je poziva i iz inostranstva, ali je on na kraju odlučio da se nakon epizode u rumunskoj Univerzitatei iz Krajove, iako su ga mnogi povezivali sa kazahstanskim Tobolom, skrasi u Banjaluci.

''U posljednjih dvadesetak dana sam imao dosta poziva iz više zemalja i brojnih klubova. Bilo ih je i iz BiH, ali su Banjalučani bili najkonkretniji, poklopile su nam se želje i ambicije, i odlučio sam se za Borac. Istina je da sam pregovarao i sa Tobolom, a za povratak u BiH su presudili privatni razlozi'', istakao je Zakarić.

Nekadašnji prvotimac Kozare, Širokog Brijega, Zrinjskog, Željezničara i Partizana već je odradio prvi trening sa novim saigračima nakon kojeg je istakao da će mu period prilagođavanja na novu sredinu biti veoma kratak.

''Većinu igrača sam poznavao odranije, sa nekima sam jedno vrijeme bio i saigrač, tako da za neko privikavanje neće ni biti potrebe. Prvi trening je prošao u najboljem redu, a i ja sam jedva čekao da se priključim ekipi i napokon počnem da treniram. Prihvaćen sam odlično, kako od saigrača, tako i od stručnog štaba, i zaista je sve u najboljem redu'', poručio je Zakarić iz Antalije.  

Govoreći o tome šta se od njega i Borca očekuje u proljećnoj polusezoni, bivši reprezentativac BiH je svjestan da je pred njima zaista izuzetno zahtjevan period.

''Znam šta me čeka i da su očekivanja u Borcu zaista velika. Pratio sam Premijer ligu i znam šta se sve dešavalo. Siguran sam da će i drugi dio sezone biti zanimljiv kao što je to bilo i jesenas. I ostale ekipe su se značajno pojačale i možemo očekivati dosta dobrih utakmica. Za nas će biti najvažnije da mi igramo dobro, a ja lično se nadam da ćemo na kraju i osvojiti neki od trofeja. Imamo ciljeve koji su nam zadati i vjerujem da ćemo ih i ispuniti'', kategoričan je Zakarić.

Čekaju Makedonce

Prvi čovjek Borca Vico Zeljković kaže da su šanse da Daniel Avramovski i Darko Micevski obuku crveno-plavi dres male, ali da u klubu ipak pomno prate sva dešavanja u Vardaru.

''Čekamo da vidimo šta će se desiti pa ćemo znati tačan status njih dvojice. Zainteresovani smo, sigurno, jer je u pitanju profil igrača koji može da nam pomogne. Mi smo dovođenjem Zakarića završili prelazni rok, ali ćemo reagovati ako se pojavi neka dobra prilika'', rekao je Zeljković.

/Glas Srpske/

Auto Janković