Auto Janković
571 Objavljeno 03 mart 2020 Autor: Micro Mreza

Predsjednik FK Borac Vico Zeljković je najavio velike radove na Gradskom stadionu koji za cilj imaju stvaranje evropskih uslova.

 – Prvi projekat koji je dogovoren je rekonstrukcija reflektora. To nismo uradili preko noći zbog toga što se jedan reflektor zapalio na meču protiv Sarajeva, znali smo u kakvom su stanju i prije mjesec dana smo potpisali ugovor. Sama zamjena sijalica koštaće oko 500.000 konvertibilnih maraka, pored toga mijenjaćemo kompletne instalacije, ali tačnu cijenu ne znamo, jer ćemo tu imati pomoć grada – istakao je Zeljković.

 Teren Gradskog stadiona je daleko od idealnog, a u klubu su odlučili da postave novi.

– Na ovom stadionu teren nike promijenjen 50 godina, a odlučili sko se da to uradimo. Vrijednost te investicije je 600.000 evra.  Smatamo da se bez toga ne može napredovati, a isto tako kvalitetan teren je potreban kako bi se jednog dana na njemu mogle igrati važne evropske utakmice. Teren će imati grijače i hibridnu travu, a takve i okolini imaju Zvezda  Partizan, Dinamo, Rijeka… Dobili smo određene ustupke od firmi koje će da izvode radove, ali je cifra opet velika, međutim prošli smo bolje nego, recimo Željezničar, s obzirom da je rekonstrukcija Grbavice koštala milion i 800 hiljada maraka – dodao je prvi čovjek Borca.

On je dodao i da će biti izgrađena beton hala, što je ranije najavljeno, ali da će možda doći do pomjeranja roka s obzirom na prethodne investicije koje mnogo koštaju.

Srpska info

Centari civilnih inicijativa