873 Objavljeno 18 oktobar 2021 Autor: Dejan Gajić

Utakmicom protiv KK ''Sokolac'' košarkaši Kozare započeli su takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske.

Iskusnija ekipa KK "Sokolac" mnogo bolje je otvorila utakmicu, o čemu svjedoči i prednost od 9:2, ali šut za tri poena vratio je u egal sastav iz Gradiške. Završnicu prvog kvartala obilježili su Miljan Pajić i Nemanja Stanković na čijim krilima je poslije 10 minuta igre rezultat bio 20:15 u korist gostiju.

Na polovini druge četvrtine izabranici Tomislava Tamburića vodili su 30:19, ali tandem Danilo Slijepčević/Nikola Đaković pobrinuo se da semafor na poluvremenu pokazuje 33:33.

Plejmejker Stanković nastavio je razigravati saigrače u dobrom ritmu o čemu govori i prednost +16 ekipa sa Sokoca nakon 3/4 (47:63).

Kada se činilo da je sve gotovo "crveno-bijeli" nošeni dobrom atmosferom sa tribina i ranim ulaskom protivnika u bonus stigli su do izjednačenja.

Četvrti period pripao je Stefanu Miloševiću, ali i starijem Slijepčeviću koji je poslije ofanzivnog skoka i novih poena meč odveo u produžetak (76:76).

Dodatnih pet minuta nije donijelo pobjednika, pa smo gledali i drugi produžetak (86:86).

Svjedočili smo mnoštvu slobodnih bacanja i prilikama na obe strane, ali u korist "srca Romanije" presudio je iskusni Nemanja Pečenica preuzevši odgovornost na samom kraju susreta za pobjedu rezultatom 105:96.

OKK "Kozara": Samardžić 2, Milošević 23, Bilanović, Kelečević 13 (12 skokova), D. Slijepčević 33 (9 skokova), Vukomanović, Barbarez 1, Pandurević, Jovanović, R. Slijepčević 3, Damjanović 1 (10 skokova, 9 asistencija), Đaković 20 (9 skokova).

KK "Sokolac": Pečenica 25, Stanković 19 (9 asistencija), Bajović 13, Pajić 23, Kovač 16, Zelić, Abazović, Radović, Đerić 5, Šalić, Gutak, Koprivica 4.
Izabranici Bojana Bajića naredno kolo gostuju u Foči protiv KK "Sutjeska".


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković