579 Objavljeno 17 mart 2022 Autor: Micro Mreza

Kontrolni trening U14 ženske košarkaške reprezentacije BiH, regija Područni košarkaški odbor Banja Luka i Unsko sanski kanton održan je juče u maloj dvorani Arene Gradiška.

Koordinator U14 reprezentacije BiH Jasna Sliško rekla da je održan kontrolni trening za djevojčice uzrasta 2008. godište i mlađe za regiju Republike Srpske i Krajine.

''Odazvalo se 20-ak djevojčica iz 10-ak klubova, a kada govorimo o Gradišci to su klubovi ''Lider'' i ''Kozara''. Okupljanje reprezentacije je počelo prije 20-ak dana u Mostaru i u budućem period biće još kontrolnih treninga sve do 15. aprila kada će u Sarajevu biti odigran prvi turnir pod nazivom ''Ilidža kup'', rekla je Sliško.

Ona je dodala da će za regiju Republike Srpske i Krajine biti održan još jedan kontrolni trening ističući da je zadovoljna uslovima koje pruža Arena Gradiška i kvalitetom igre mladih košarkašica.

''Moram reći da Republika Srpska ima najveću bazu djevojčica i da rade najbolje od svih u BiH, a ova današnja grupa je najkvalitetnija'', istakla je Sliško.

Direktor Arene Gradiška Miloš Vujinić rekao je da su kontrolni treninzi stepenica za ulazak u reprezentaciju i da u narednom period očekuju da će i drugi sportski savezi organizovati u Areni slične treninge i takmičenja.

''Vrhunski uslovi Arene Gradiška su prepoznati. WAVA liga je odigrana u Gradišci ali i mnogi drugi turniri i takmičenja koji pospješuju sportski turizam grada Gradiška'', rekao je Vujinić.

On je istakao da je proteklog vikenda u Areni Gradiška odigrano 17 utakmica što je od velikog značaja za grad Gradišku ali i razvoj dvoranskog sporta u našem gradu.

/RTVG/

Auto Janković