993 Objavljeno 20 april 2022 Autor: Zoran Kalinac

Povodom istorijskog šestog uspjeha Ženskog košarkaškog kluba ''Kozara'' i osvajanja nove titule prvaka Prve lige Republike Srpske, gradonačelnik Zoran Adžić upriličio je prijem za članove uprave ovog kluba, trenere i igračice.

Tokom susreta u Gradskoj upravi, razgovarano je o ovim uspjesima, nastavku takmičenja u Premijer ligi BiH i kontinuitetu ostvarivanja vrhunskog rezultata u Prvoj ligi Republike Srpske, pošto su košarkašice Kozare nedavno šesti put osvojile ovo takmičenje.

Gradonačelnik Adžić čestitao je, ovom prilikom, ŽKK ''Kozara'' na osvojenoj tituli i istakao da će Grad Gradiška pomoći klubu u nastojanju da se sljedeće sezone takmiče u Premijer ligi, te da nastave da bilježe odlične sportske rezultate na svim poljima.

''Stvoreni su uslovi da Ženski košarkaški klub ''Kozara'' igra Premijer ligu. Upravo danas smo razgovarali sa upravom, imamo dvoranu, kvalitetan tim, upravu, trenere, a evo i grad Gradiška stoji iza toga da će povećati sredstva da bi ŽKK ''Kozara'' mogao normalno da se takmiči u Premijer ligi zato što je i to ponos Gradske uprave, i ove košarkašice ne predstavljaju samo sebe kao košarkaški klub, nego i grad Gradišku i mislim da postaju brend Gradiške. Imaće maksimalnu podršku grada da ostvare svoje sportske želje i snove i grad Gradiška garantuje da će se to i dogoditi'', istakao je Adžić.

Predstavnici ovog kluba naglasili su da su zadovoljni načinom raspodjele sredstava za sport od strane Gradske uprave, ističući da bi im značila i dodatna podrška za takmičenje u elitnom rangu bh. košarke za djevojke.

''Još uvijek smo u pobjedničkoj euforiji i u stanju slavlja, te razmišljanju o Premijer ligi i svi smo za to da idemo na ovaj put nakon šest titula. Ovo je jedinstvena šansa da se napokon takmičimo u Premijer ligi i da probamo da vidimo gdje smo i šta smo, za sada ni mi ne možemo procjeniti kako ćemo biti rangirani u toj ligi. Za Premijer ligu potrebno nam je mnogo više sredstava, imamo mnogo dalja putovanja, noćenja, te ostale troškove, a naravno od toga mnogo zavisi od Gradske uprave koja nam je glavni finansijer. Što se tiče privrednika, znamo svi da su i oni opterećeni sa svim klubovima pa isto tako ne možemo očekivati nekakvu ogromnu pomoć. Hvala i njima, ali to su male pomoći koje su kao kap u moru za naše potrebe u Premijer ligi BiH'', rekla je Danijela Raca Nežić, predsjednik ŽKK ''Kozara''.

''Premijer liga svakako iziskuje značajno veće kako igračke, tako i materijalne resurse, sigurno da bi nam trebalo nekoliko pojačanja, dva do tri i onako lijepo da se ukomponuje u ovu ekipu. Ja zaista vjerujem da imamo šanse da napravimo solidan rezultat posebno u toj prvoj takmičarskoj sezoni koja ustvari i jeste najteža'', kazala je Zvjezdana Gagić, plejmejker ŽKK ''Kozara''.

Galerija fotografija:


Pratite ''Micro mrežu'':
    

Auto Janković